Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

GALERIE FOTO: OPERAŢIUNEA SALVAŢI SALĂUL! GALERIE FOTO: OPERAŢIUNEA SALVAŢI SALĂUL!
  Sute de cuiburi de icre embrionate au ajuns în apele lacului Razelm Este vorba despre o populare cu icre embrionate (de șalău), campanie... GALERIE FOTO: OPERAŢIUNEA SALVAŢI SALĂUL!

 

Sute de cuiburi de icre embrionate au ajuns în apele lacului Razelm

Este vorba despre o populare cu icre embrionate (de șalău), campanie pusă la punct de Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării (ARBDD), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) și federațiile de pescari din județul Tulcea.

Activitatea a început miercuri, de la ora 10.00, la Enisala la sediul bazei de cercetare a INCDDD de la Enisala: invitații au putut vedea cum sunt procesate icrele embrionate.

 „Vreau să subliniez importanța revitalizării resursei piscicole în Deltă (în special pentru specii de răpitori, precum șalăul sau știuca) în contextul în care majoritatea localnicilor din deltă trăiesc din această activitate tradițională. Este cu atât mai importantă implicarea în activități de populare a asociațiilor de pescari comerciali, ei fiind principalii beneficiari ai acestor acțiuni “, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Șișcu.

 Sute de cuiburi de icre embrionate puse la dispoziție de asociațiile de pescari

În perioada 15-18 aprilie 2014 vor fi lansate, în total, 500 de cuiburi de icre embrionate. Conform specialiștilor, reproducerea naturală a acestei specii se face prin depunerea icrelor pe un substrat vegetal de rădăcini adventive de sălcie, iar rezultatele sunt influențate decisiv de o serie de factori naturali (temperatură, calitatea apei).

„Capacitatea stației de reproducere natural dirijată este de 2.000 de cuiburi de icre embrionate: un cuib conține 30.000 de icre din care rezultă, în anul trei de creștere, un număr de 80-100 de pești de consum cu greutatea de 1,5 kilograme fiecare “, a precizat Edward Bratfanof, guvernatorul ARBDD.

click aici pentru a vedea mai multe imagini de la eveniment