GARDA DE MEDIU TULCEA ARE DOI ŞEFI!

 

Doru Moscu, unul dintre cei doi sefi

Doru Moscu, unul dintre cei doi sefi

Fostul şef al Gărzii de Mediu Tulcea. Nicolae Acceleanu şi-a recâştigat în instanţă funcţia şi locul de muncă, astfel încât în momentul de faţă instituţia respectivă are doi comisari şefi: Moscu şi Acceleanu!

Acceleanu a fost îndepărtat din funcţie în 2009, însă după doi ani de procese a reuşit să câştige obţinând anularea actului administrative. Totuşi, din motive necunoscute Acceleanu nu a cerut să fie repus pe post, solicitând însă diferenţa de salariu pe toată perioada 2009-2011. Recent, luând act de decizia instanţei conducerea Gărzii Naţionale de Mediu a decis repunerea pe funcţia de comisar şef la Tulcea, post care a fost însă câştigat prin concurs, în mai 2013, de Doru Moscu!

„Este o decizie a instanţei, acum aşteptăm şi o clarificare a situaţiei, de la Bucureşti “spune unul dintre cei doi şefi actuali ai Gărzii de Mediu Tulcea, Doru Moscu.

Politic, postul aparţine PSD

Din punct de vedere al algoritmului politic asumat la semnarea protocolului USL Tulcea, postul respective aparţine unui reprezentant PSD.

La momentul numirii sale, Acceleanu era membru al PNL Tulcea, însă în momentul de faţă, conform secretarului coordonator al filialei PNL Tulcea, Acceleanu nu mai este membru de partid, deoarece nu a mai dat pe la sediu de peste trei ani şi nici nu şi-a îndeplinit obligaţiile statutare, respective plata contribuţiei şi participarea la acţiunile de partid.

Încercând să re obţină susţinerea liberalilor Acceleanu a încercat zilele trecute să îşi plătească retroactiv cotizaţia de partid, pe ultimii trei ani, însă a fost refuzat politicos, semn că liberalii respectă protocolul USL şi nu doresc să creeze discuţii inutile, acţiunea lui Acceleanu fiind, concret, pe persoană fizică, şi nu politică.