GATA PORCII: „SPECIALISTUL“ MUȘETESCU VREA SĂ LASE OAMENII DIN DELTĂ FĂRĂ VACI!

După ce au rămas fără porci, locuitorii din zona Deltei Dunării ar putea rămâne și fără vaci, după ce un specialist, guvernatorul Administrației Rezervaţiei Biosferei, Mălin Mușetescu, absolvent al Academiei de Teatru și Film, subsecretar de stat în Guvernul Dăncilă, a constatat că acestea ar fi responsabile pentru transportarea virușilor!
Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Muşetescu, a declarat că în Delta Dunării ar trebui limitat păşunatul animalelor domestice în zonă publică, acestea fiind responsabile pentru transportarea virusului de pe păşuni în gospodăriile oamenilor.
„(Vaca – n.r.) trece printr-o zonă prin care au trecut 30 de mistreţi din care cinci sunt infestaţi şi au lăsat fecalele în zonă. Au infestat zona, inclusiv iarba. Vaca îngurgitează acea iarbă, o ingerează, iar virusul intră în sistemul digestiv. Vaca, prin fecalele şi urină, infestează în egală măsură solul. Numai că vaca aia are o problemă: vaca aia ajunge şi la om în bătătură. (…) Dacă ne limităm la a împuşca şacali şi mistreţi eu nu consider că ne ducem obligativitatea de a scăpa de flagel până la capăt. Noi trebuie să luăm măsuri în limitarea circulaţiei pe zonă publică a animalelor domestice, indiferent că ele se numesc vaci, porci sau oi. Pentru că animalele se cresc în ţarcuri, în gospodării, în ferme, nicidecum pe zonă publică”, a spus guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
El spune că în Delta Dunării acest mod de a creşte animale este un mod tradiţional, dar capacitatea de păşunat liber a fost deja atinsă în Deltă.
„Am numărat 5.700 de vaci în libertate. După părerea mea, eu cred că am depăşit capacitatea de suport a Deltei ca păşunat. Legea îmi dă dreptul să iau vacile împreună cu proprietarii, şi să le ducem într-o zonă îngrădită ca ele să nu mai plece. Sper să fie introdusă cât mai repede această măsură, să o facem împreună cu UAT-urile”, a mai spus Muşetescu.
Sursă: Mediafax.