George Șișcu, Deputat PNL de Tulcea: „Nu vom birui pandemia mai repede dacă ne întoarcem la eternele noastre scandaluri politice!“

Pandemia ne-a schimbat viața în ultimele săptămâni, fiind obligați cu toții să fim vigilenți și să respectăm măsurile de distanțare socială. Inclusiv viața politică s-a schimbat, lipsind în bună măsură atacurile la persoană, scandalurile fără rost și jignirile grosolane. Evident că unii lideri politici nu s-au putut abține nici în această perioadă, însă trebuie să recunoaștem că spre deosebire de vacarmul cu care eram obișnuiți, derapajele au fost puține. 

Întrebarea este ce urmează din momentul în care parlamentarii vor reveni în sălile de ședință, se va redeschide sezonul CEx-urilor, iar viața politică va reveni cât de cât la normal.

Suntem în an electoral, cu două rânduri de alegeri în toamnă. În mod cert temperatura politică va crește, în condițiile în care este cunoscut faptul că alegerile locale stârnesc de fiecare dată pasiuni nebănuite, iar scutinul parlamentar e cel care stabilește ierarhia pentru următorii patru ani.

Momentele dificile prin care trecem ne îndeamnă să fim responsabili și să renunțăm la acțiunile populiste și la declarațiile stridente. Oamenii nu mai cad în capcana de a fi păcăliți de cei care cred că dacă țipă au și dreptate. Este timpul schimbării profunde a României, iar acest lucru trebuie înțeles de întreaga clasă politică.

Am văzut ce s-a petrecut în Italia sau Spania cu sistemul medical, care a fost pe punctul să clacheze, pe fondul numărului mare de cazuri de coronavirus. N-aș spune că soarta ne-a fost favorabilă nouă românilor. Aș spune mai degrabă că măsurile luate din timp de guvernul liberal au funcționat și că declanșarea stării de urgență pe întreg teritoriul țării a fost o decizie înțeleaptă care a oprit valul îmbolnăvirilor.

Dar bătălia cu coronavirusul e departe de a fi câștigată definitiv. În nici un caz nu vom birui pandemia mai repede dacă ne vom întoarce la eternele noastre scandaluri. Spitalele nu se vor moderniza singure, iar gâlceava nu va aduce mai multe măști sau materiale sanitare. Cum nici infrastructura nu se va dezvolta în România pe măsură ce vor crește decibelii în politică. E momentul să trecem cu toții la treabă!

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea