Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

România nu a crescut nici o taxă în anul 2022, iar acesta este un atu important pentru a atrage noi investiții în România. Mai...
România nu a crescut nici o taxă în anul 2022, iar acesta este un atu important pentru a atrage noi investiții în România. Mai mult, bugetul pentru investiții alocat în acest an de către guvernul condus de Nicolae Ciucă este de 88 miliarde de lei, cel mai mare din ultimii 30 de ani.

Este esențial să absorbim o sumă cât mai mare din fondurile europene, după ce în trecut am înregistrat sincope serioase la acest capitol. România va dispune de peste 80 de miliarde de euro în următorii ani, iar acești bani ne oferă posibilitatea să sprijinim mediul de afaceri, să păstrăm locurile de muncă și să recuperăm decalajul care ne separă de țările din vestul Europei.

Pentru PNL, protejarea economiei reprezintă o prioritate. Nu trecem printr-o perioadă liniștită, sunt conflicte în desfășurare în regiunea noastră, dar cu calm și înțelepciune putem depăși aceste vremuri.

Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar promisiunea guvernului pentru 2022 este că va menține taxele la același nivel. Nu este însă suficient, iar de aceea guvernul intervine cu programe concrete care să asigure dezvoltare economică. Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România“ a fost decis de către guvern în urma discuțiilor pe care premierul Nicolae Ciucă le-a avut cu societatea civilă, dar și cu mediul de afaceri.

Vrem pe de o parte să ne asigurăm că economia nu va suferi în acest an din cauza majorărilor de prețuri la energie și că nu va fi periclitată creșterea economică, iar pe de altă parte avem nevoie de solidaritate față de cetățenii vulnerabili.

Toate aceste lucruri nu pot fi realizate fără stabilitate politică și fără responsabilitate. Este nevoie de maturitate și de o bună înțelegere a situației prin care trecem. Mă întâlnesc des cu oamenii, iar de fiecare dată ei îmi transmit că nu mai vor atacuri între politicieni, ci așteaptă soluții la problemele lor. Asta și facem. Punem investițiile pe primul plan pentru a crea noi locuri de muncă și sprijinim mediul de afaceri pentru a dezvolta România.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României