Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: La mulți ani, Ucraina! Ziua Independenței George Șișcu, deputat PNL Tulcea: La mulți ani, Ucraina! Ziua Independenței
Astăzi este Ziua Naţională a Ucrainei, ţara vecină împlinind 31 de ani de la Declaraţia de Independenţă. Pe 24 august 1991 Rada Supremă a... George Șișcu, deputat PNL Tulcea: La mulți ani, Ucraina! Ziua Independenței
Astăzi este Ziua Naţională a Ucrainei, ţara vecină împlinind 31 de ani de la Declaraţia de Independenţă. Pe 24 august 1991 Rada Supremă a votat actul desprinderii de fosta URSS şi formarea actualului stat ucrainean.
A fost o luptă care a durat secole pentru dreptul cetăţenilor ucraineni de a avea propriul stat şi pentru libertatea de a dezvolta cultura naţională.
Ziua de astăzi ar fi trebuit să constituie o mare sărbătoare pentru Ucraina, însă poporul ucrainean trece printr-o cumpănă grea cauzată de atacul Rusiei. Vrem ca acest război să se încheie cât mai repede şi puterea de la Moscova să înţeleagă că a cuceri un teritoriu nu e totuna cu a cuceri un popor.
Suntem solidari cu Ucraina şi sperăm că dorinţa de libertate a poporului ucrainean va învinge!