Ghionu rămâne viceprimar! Hogea poate pierde iar puterea

   Cu toate că primarul Hogea şi marionetele sale din Consiliul Local au încercat ieri să restrângă ieri ilegal dreptul la vot al celor doi consilieri excluşi de PPDD, manevra nu a reuşit. Mai mult, există şanse foarte mari, dacă se respectă aranjamentele politice, că Ovidiu Ghionu să rămână în funcţia de viceprimar iar în Consiliul Local să se formeze o nouă majoritate!
  După ce PPDD a anunţat oficial ceea ce ziaruldetulcea.ro scria încă din luna noiembrie, respectiv excluderea consilierului local şi viceprimar Ovidiu Ghionu, precum şi a altor persoane incomode, manevra de care nu ar fi străin nici primarul Hogea, deranjat de anumite cereri privind cheltuirea banului public, ieri cu mare bucurie grupul PDL anunţă cu mare bucurie că, cei doi excluşi nu mai au drept de vot.
  Eronat, asta şi pentru că probabil, pentru unii jurişti de la PDL, obişnuiţi doar să facă act de prezenţa pe la instante pe contracte grase cu instituţii publice (vom reveni şi asupra acestora!), nu au ştiut să citească aşa cum trebuie legislaţia. Astfel, constatarea încetării mandatului trebuie constatata în cadrul unei şedinţe ordinare, nu extraordinare sau deîndată, aşa cum a fost cazul şedinţei de ieri.
  În concluzie, cei doi excluşi şi-au exprimat votul împotriva majorării taxelor propusă de primarul Hogea.
    Mai mult, conform unor negocieri de ultimă oră, a fost avansată propunerea formării unei doi alianţe în cadrul Consiliului Local, un precedent fiind fiind stabilit chiar de grupul de consilieri judeţeni PDL, care nu a votat timp de mai multe luni validarea unui mandat al unui consilier PSD.
  Varianta de lucru discutată vizează respingerea pe viitor a fiecărei ordini de zi propusă de Hogea sau consilierii PDL, dacă ar conţine propunerea de încetare a mandatelor celor doi consilieri excluşi de PPDD.
  „PDL vine cu ordinea de zi, au nouă voturi plus unu dela PPDD. USL, cu cele 9 voturi plus cei doi excluşi de la PPDD formează majoritate şi resping proiectul, propunând o ordine de zi ce nu conţine şi propunerea de încetare a mandatelor celor doi. Aici problema este dacă va fi consens politic şi nimeni nu va trăda, este o variantă, să vedem dacă are şanse de succes, ce va spune şi instanţă pe partea de suspendare, etc “spune unul dintre cei care au pus la punct această variantă.
  În altă ordine de idei, cei doi consilieri excluşi, Ghionu şi Chiriac Iordan au contestat excluderea, atât la partid cât şi în instanţă.
  În cazul în care nu vor avea succes, în Consiliul Local vom avea o premieră absolută, odată cu noii consilieri urcaţi suspect pe lista PPDD.Despre ce este vorba, aflaţi în zilele următoare!