GUVERNATORUL DELTEI ÎȘI RECUNOAȘTE INCOMPETENȚA: HABAR NU AU CINE EMITE AUTORIZAȚIE DE VĂNĂTOARE PENTRU MISTREȚI ȘI ȘACALI!

Guvernatorul, un fel de terminator al Deltei Dunarii

În timp ce mistreții au răspandit virusul pestei porcine africane iar șacalii ataca gospodăriile localnicilor din Delta Dunării, oamenii temându-se pentru viața copiilor lor,conducerea Administrația Rezervației Biosferei a blocat luni de zile vănătoarea acestor animale, deoarece habar nu avut cine trebuie să emită autorizație de vănătoare, deși autorizația trebuia emisă chiar de către…ARBDD!

Vânătoarea de extracţie a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării, decisă încă de la sfârşitul lunii august, și de atunci specialiștii din conducerea Rezervației, în frunte cu subsecretarul de stat din Guvernul Dăncilă/Dragnea, Mălin Mușetescu, s-au tot scărpinat în cap, au întrebat alți oameni mai competenți care i-au lămurit într-un final…

„Au fost unele interpretări ale legislaţiei care au întârziat emiterea acestei autorizaţii de mediu şi totul a pornit de la întrebarea ce suntem noi, în sensul Legii vânătorii: administratori de fond de vânătoare sau administratori de resursă avifaunistică. Cum fondurile de vânătoare au fost desfiinţate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării de când a fost interzisă vânătoarea, nici nu avem cum să fim administratori sau gestionari de fond de vânătoare. După mai multe interpretări ale legislaţiei în vigoare, concluzia a fost aceea că noi suntem cei care trebuie să emitem autorizaţia de mediu şi nu ministerul de resort cum iniţial am crezut, aşa că săptămâna aceasta am eliberat această autorizaţie şi am transmis-o celor de la Direcţia Silvică”, a declarat Guvernatorul ARBDD, Mălin Muşetescu pentru presa locală.

Incompetența conducerii ARBDD este cu atat mai gravă ținand cont de faptul că populația din deltă reclamă de mult timp faptul că șacalii le atacă gospodăriile și oamenii se tem pentru viața copiilor.

Având în vedere nepăsarea factorilor de decizie, mai mulți locuitori ai deltei vor demara o petiție prin care se cere demiterea guvernatorului Mușetescu, poreclit „palupaicicul lui Dragnea“.