Guvernul a acționat pentru protejarea locurilor de muncă și a nivelului de trai pentru locuitorii Tulcei!

De la începutul stării de urgență, Guvernul a sprijinit salariații și mediul antreprenorial tulcean prin acordarea șomajului tehnic, suma totală plătită deja de la Bugetul de Stat ridicându-se la mai mult de 17 milioane de lei!

O sumă de aproape 7 milioane de lei a mai fost plătită societăților tulcene care s-au angajat să mențină locurile de muncă ale salariaților care au beneficiar, anterior, de șomaj tehnic.

Pot părea cifre seci, dar ele se traduc în asigurarea traiului tulcenilor în această perioadă extrem de dificilă. Drept dovadă că măsurile au funcționat, astăzi, Tulcea, în plină epidemie, are o rată a șomajului înregistrată mai mică decât în urmă cu un an (2,99% față de 3.22% în septembrie 2019). Este utilă și o comparație mai largă: dacă în ianuarie 2017 aveam înregistrați aproape 4500 de șomeri la nivelul județului nostru, astăzi numărul acestora este de aproape 2500.

Aceste cifre nu vor face parte, din păcate, din nici un breaking news al televiziunilor și, cu siguranță, nu vor face parte din comunicarea adversarilor noștri politici. Sper ca atunci când ne este adresată, pe drept cuvânt, întrebarea „ce ați făcut Dumneavoastră, liberalii, pentru noi, tulcenii?“, să existe suficient interes pentru adevăr. Iar cifrele prezentate mai sus arată că Guvernul a acționat pentru protejarea locurilor de muncă și a nivelului de trai pentru locuitorii Tulcei!

Alexandru Cristian Iordan

#DezvoltamTulcea #DezvoltamRomania #ReusimImpreuna