„Guvernul Cîțu trebuie să plece”

Actualii guvernanți reușesc să arate zilnic că România a devenit un stat în care legile sunt opționale, iar statului internațional al țării noastre din ce în ce mai insignifiant.

PNL a organizat în plină pandemie un eveniment cu 5.000 de delegați în spațiu închis, un eveniment care să-l confirme pe Cîțu președinte al PNL. Nu a contat că legile spuneau clar că nu se pot organiza evenimente de o asemenea magnitudine la o incidență de peste 3 la mia de locuitori, au dat o hotărâre de guvern peste noapte prin care au modificat criteriile doar pentru a-și ține congresul. Mai mult, există informații veridice conform cărora au ascuns numărul de infectări din București.

Modul în care s-a comportant actualul guvern este inacceptabil și nu este de mirare că nu are deloc credibilitate când le cere românilor să respecte regulile sanitare, în condițiile în care ei le încalcă sistematic.

Mai are rost să menționez de faptul că la congresul PNL nu s-a respectat nicio regulă sanitară, că participanții s-au îngesuit și mulți nici nu au purtat mască de protecție?

În fine, cu actualii guvernanți România a reușit să ajungă o țară minoră pe plan internațional, să nu mai aibă nici un fel de rol și să fie tratată ca atare.

Croația a reușit să fie acceptată în programul Visa Waiver, program care li se va aplica cetățenilor croați care doresc să călătorească în S.U.A. de la 1 decembrie, asta în condițiile în care Croația a aderat la Uniunea Europeană abia în 2013, la mai bine de 6 ani de la aderarea României.

Inclusiv în acest domeniu al diplomației am ajuns să fim printre ultimii din Uniunea Europeană și să fim tratați ca un stat minor, din păcate.

Toate aceste motive, alături de problemele interne cauzate de o guvernare haotică (creșterea prețurilor la alimentele de bază, creșterea prețurilor la energie, inflație galopantă, curs leu-euro care bate record după record, înghețarea creșterii salariilor, pensiilor și alocațiilor), ne arată că Guvernul Cîțu trebuie să plece.

USR-PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură care are anumite probleme de constituționalitate, conform deciziei unanime a judecătorilor CCR. De aceea, pentru a nu risca nimic, PSD a depus propria moțiune de cenzură ce va fi votată marți în Parlament.

Decizia PSD este foarte clară, votăm prima moțiune de cenzură care ajunge la vot pentru a scăpa de Guvernul Cîțu.

Guvernul care a reușit să facă dintr-o țară săracă, o țară scumpă, trebuie să plece cât mai repede acasă.

Deputat Mirela Furtună, PSD Tulcea