Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Guvernul PNL-USR trebuie să plece” „Guvernul PNL-USR trebuie să plece”
A trecut un an de zile de la declararea pandemiei Covid-19 în România și putem trage câteva concluzii despre bravele isprăvi ale guvernării PNL-USR.... „Guvernul PNL-USR trebuie să plece”

A trecut un an de zile de la declararea pandemiei Covid-19 în România și putem trage câteva concluzii despre bravele isprăvi ale guvernării PNL-USR.

În domeniul sănătății s-au obținut cele mai vizibile succese și nu vreau să le trecem așa ușor cu vedere.
Guvernul PNL-USR a anunțat că a achiziționat că peste 1.000 de paturi ATI, interesant este că în total avem tot atâtea paturi ATI câte aveam și acum un an. Or fi paturi invizibile, noua tehnologie propusă de coaliția de ”centru-noaptea”.
Actualul Guvern a declarat în nenumărate rânduri că România are o capacitate de testare de peste 50.000 de teste pe zi, dar nu prea au doritori. În fapt, nu s-au făcut achete epidemiologice, iar persoanele care au spus că au simptome au fost ori puse pe liste lungi de așteptare, ori nu au mai fost căutați niciodată de reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică. În acest sens, observăm că se fac mai puține teste acum decât în toamna anului trecut, deși numărul de internări la ATI se mărește considerabil. Desigur, asta arată dorința actualei guvernări să oblige cetățenii români cu simptome ușoare și medii să meargă la privat și să plătească testele. O politică de-a dreptul criminală, iar rezultatele se văd.
Actuala coaliție a promis măști gratuite pentru categoriile vulnerabile de cetățeni, dar nu au distribuit nicio mască gratuită acestor oameni care oricum nu aveau resursele financiare să și le cumpere.
Să mai menționez de marile tunuri financiare date în timpul pandemiei, achiziții la suprapreț a unor echipamente, de multe ori, neconforme? Actualul Guvern a reușit să îmbogățească camarilele de partid mult mai repede și mult mai ușor decât în condiții normale, că doar în starea de urgență și de alertă au făcut cum au vrut achizițiile, în disprețul românilor, iar acum spun că nu mai sunt bani.
Nu mai sunt bani pentru alocații, pentru salariile profesorilor, dar sunt bani suficienți pentru contracte la prețuri supraevaluate pentru propria camarilă, o adevărată guvernare liberală.
Nu în ultimul rând, actuala guvernare a reușit să vaccineze pe șest toți esențialii din instituțiile de forță, că doar nu era să prioritizeze persoanele peste 65 de ani sau pe cei cu boli cronice.
Pentru modul în care a gestionat pandemia, pentru modul în care a mințit românii cu nerușinare, pentru modul în care și-a îmbogățit ilegal camarilele de partid, această coaliție nu mai are nici un drept moral de a rămâne la guvernare.
Guvernul PNL-USR trebuie să plece!

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună