HEREA: „PROMOVĂM TULCEA, CHEMĂM TURIȘTI, ȘI CE FACEM CU EI?AVEM NEVOIE DE VIZIUNE PE TERMEN LUNG!“

Gabriel Herea, secretar general PNL Tulcea

Secretarul general al PNL Tulcea, Gabriel Herea, consideră că este absolut necesară adoptarea unei strategii generale pe termen lung pentru dezvoltarea municipiului Tulcea.
„Ca om de afaceri, știu că am nevoie de un plan de afaceri, or fără o strategie, aruncăm degeaba cu banii pe fereastră, până la faliment. Am văzut cu toții ce înseamnă un val masiv de oameni care vin la Tulcea. Am simțit acest lucru recent, odată cu valul de muncitori străini care au venit să lucreze la șantierul naval. Brusc am constatat că nu mai sunt locuri de cazare, că prețurile la chirii au crescut peste București, că sunt cozi la supermarketuri, că e aglomerație pe străzi, etc. “spune Herea, patronul unei unități de alimentație publică.
Toate acestea le-am văzut și le vedem în municipiul Tulcea, vedem și eternul apetit al autorităților pentru cheltuirea fondurilor pe diverse acțiuni și activități de promovare, dar fără să se întrebe ce ne facem dacă mâine ar ateriza în Tulcea, nu mulți, să spunem, 10.000 de turiști într-o zi.
„Practic punem promovarea înaintea infrastructurii, carul înaintea.. cailor ca să spunem așa. Infrastructura de acces, infrastructura stradală, locuri de cazare, oferte de divertisment, și apoi trebuie să chemăm turiştii, pentru că la modul în care arată Tulcea acum, la ce oferim, cu siguranță puțini vor mai reveni, sau vor ocoli municipiul în drum spre Deltă. Vreau să cred că Tulcea are destui tineri capabili să atragă fonduri europene, să vină cu idei de dezvoltare, să ne trezim un pic din letargie, parcă suntem tot în primii ani de după revoluție la nivel de viziune, de mentalitate “a declarat Gabriel Herea.