Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

HOGEA A EMIS DOUĂ DISPOZIŢII ILEGALE! HOGEA A EMIS DOUĂ DISPOZIŢII ILEGALE!
  Prefectura Tulcea solicita oficial revocarea a doua dispoziţii emise de primarul Constantin Hogea, după ce în urma verificărilor s-a constatat că acestea sunt... HOGEA A EMIS DOUĂ DISPOZIŢII ILEGALE!

 

Prefectura Tulcea solicita oficial revocarea a doua dispoziţii emise de primarul Constantin Hogea, după ce în urma verificărilor s-a constatat că acestea sunt ilegale.

Este vorba despre dispoziţia cu numărul 148/03/02/2014 privind modificarea raportului de serviciu al domnului Bulete Bogdan Ioachim, prin mutarea temporară de pe funcţia publică de conducere de director executive al Direcţiei de Poliţie Locală pe funcţia publică de conducere vacant de şef Birou Circulaţie pe Drumurile Publice.

Conform solicitării de revocare, mutarea nu poate fi considerate legală întrucât funcţia de director executive este unică şi se subscrie celei de conducător al instituţiei publice, astfel încât mutarea temporară a persoanei care deţine această funcţie pe o funcţie publică inferioară nu reprezintă o funcţie publică echivalentă.

Totodată, în conformitate cu principiul de drept „accesorium sequitur principalae “şi dispoziţia numărul 149/03.02.2014 privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director executive al Direcţiei de Poliţie Locală de către domnul Finica Ovidiu Liviu este nelegala.

În cazul în care primarul nu va revoca dispoziţiile ilegale, Prefectura se va adresa instanţei.

Deasemenea, şi persoana vizată de aceste ilegalităţi poate formula o plângere pentru abuz în serviciu împotriva primarului Constantin Hogea.