Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Mă uitam pe rezultatele din 2008 de la alegerile locale și la sondajele ce nu sunt tocmai recente,la care contribuie decisiv căderea Guvernului Boc....

Mă uitam pe rezultatele din 2008 de la alegerile locale și la sondajele ce nu sunt tocmai recente,la care contribuie decisiv căderea Guvernului Boc.

Recent, un portal apropiat PDL îl dădea pe Constantin Hogea câștigător cu 55%.Puțin, chiar surprinzător ar zice unii, față de cele 73 de procente din 2008. Praful, gropile, șantierele, fie ele și cu scop nobil, chiar și sărăcia și influența negativă a guvernării Boc l-au mai erodat și pe primar, care a avut totuși grijă să stea destul de departe de politicienii de la centru, de discursurile politice goale și mai nou de pozele în comun cu colegul Tarhon, ce tronau în alegerile trecute inclusiv la marginea județului.

Eclar că Belacurencu e un adversar mai dificil decât ar fi fost Chistrugă,iar senatorul muncește pentru partid, pentru alianță, conștient că doar un miracol l-ar scoate primar.Estimez un rezultat de aproximativ 30%, iar bătălia reală este pentru Consiliul Local. Aici, sincer, ambele echipe nu au venit cu mari surprize, fiind practic un concurs între cine va trage mai tare echipa de nume seci, dintre candidații la funcția de primar. Câteva nume în fruntea listei, restul ca la ardei, umplutură. Dacă USL  va scoate majoritate,Hogea va fi decorativ, dacă nu,actualul primar va rămâne probabil o insulă din ce în ce mai izolată de orice partid, inclusiv de PDL…

La Consiliul Județean lucrurile par mai simple,dar să vedem și votul.Este cert inclusiv în sondajele PDL mai vechi, că de cele noi, de după guvernarea  MRU, nici nu mai are rost să vorbim, că PDL va pierde fragila majoritate pe care o deține acum, cu un singur vot în plus, 16 la 15.

În lupta pentru președenție, mă uit pe rezultatele din 2008,dacă vă vine să credeți, Tarhon a câștigat cu doar trei procente(3%) în fața lui Trifon Belacurencu.Ba chiar, dacă vă uitați pe internet,multe portaluri au anunțat victoria lui Belacurencu, acesta obținând cu adevărat victoria în județ, însă cel care l-a făcut președinte pe Tarhon a fost cu adevărat Constantin Hogea,care l-a dus de mână la electorat în municipiu,de aici și victoria, la mică diferență.

Acum nu mai e Hogea de mână sau în afișe, nu mai e nici pușculița doamnei Udrea, cea care a plătit cam tot prin județ, împlinind proiectele ce în alte mandate nu beneficiau de bani europeni,înainte de aderare.Deși vă așteptați, habar nu am ce va fi și nici nu am încredere în sondaje deci nu mă pronunț ca pronostic,că spun unii că Tarhon avea 5% în față (destul de slab pentru un președinte în funcție!), alți că Teodorescu ar avea 5% avans (destul de puțin față de cât înjură tulcenii tăierea pensiilor, salariilor,.etc),recentul de la Adevărul în care „Teo“ avea un avantaj imens de 17%,vom vedea.

Cert este că și dacă va câștiga,. Tarhon va fi degeaba, va ronțăi chiobrite patru ani închis în birou cu propria cartelă,fără să aibă un cuvânt de spus sau votat în Consiliu și mai mult ca sigur fără un Guvern care să îl cocoloșească din motive obscure ca până acum. Deci orice ar fi,Hogea, care și-a arătat deja disponibilitatea, oficial, să colaboreze cu o Guvernare USL, va câștiga, Tarhon, care nu a existat decât pentru propria-i mândrie și dragoste de funcție, va pierde.Defapt a pierdut deja,odată cu încrederea oamenilor ce au crezut în el, inclusiv subordonați, și el știe asta…..