HOGEA E DISPERAT: PDL A PIERDUT PUTEREA ÎN CONSILIUL LOCAL TULCEA!

 Marionetele primarului Hogea au rămas fără grai după ce două proiecte de hotărâre ce vizau scumpirea tarifelor practicate de Servicii Publice şi de Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului au picat la vot în cadrul şedinţei Consiliului Local ce a avut loc astăzi 31 octombrie.

Propunerea primarului Hogea viza scumpirea tarifelor pentru activitatea de salubrizare şi întreţinere spaţii verzi, scumpire ce viza o mai grabnică irosire a banului public. În disperare de cauză, văzând că pierde teren, primarul Hogea a încercat să ameninţe cu mânia proletară, anunţând că din cauza acestui vot împotriva femeile de serviciu nu vor mai putea să îşi facă treaba şi să fie plătite iar cei de la salubrizare nu vor mai putea funcţiona.

Total fals, aşa cum a sesizat şi consilierul local Mihail Anatoli, care i-a replicat direct în plen: „Nu mai bateţi câmpii domnu primar! Servicii Publice poate funcţiona normal pe baza bugetului aprobat până la finele anului bugetar. Dumneavoastră aţi vrut scumpirea tarifelor, se poate funcţiona la fel şi fără scumpire “.

Practic, Hogea şi PDL au fost reduşi la tăcere în Consiliul Local, fiind atinşi acolo unde îi doare cel mai mult şi unde se toacă cei mai mulţi bani: la direcţia condusă încă de Cezar Jipa, până la apropiata schimbare a reprezentanţilor consiliului local în AGA. Până atunci nouă majoritate de conjunctura încearcă să taie din robinetul prin care banii contribuabililor se scurgea aiurea pe floricele, pavele şi borduri.

Dupa acest exercitiu democratic,  desi greu de crezut ca mesajul a fost  inteles si de primarul Hogea, la insistentele celor din executiv a avut loc si o sedinta de indata, iar  dupa ce amendamentele ce restrictionau anumite cheltuieli au fost adjudecate si intelese de cei prezenti, cele doua proiecte legate strict de functionarea celor doua directii din cadrul Primariei Tulcea au fost aprobate intr-o formula mult mai convenabila pentru contribuabili.

PS. Necazurile primarului Hogea cu legea nu s-au terminat, asa cum eronat a anuntat edilul in urma cu ceva timp. Agentia Nationala de Integritate a deschis un nou dosar, aflat pe rol la Curtea de Apel Constanta, dosar legat tot de impresionanta avere dobandita de bugetarul Hogea Constantin.Vom reveni cu amanunte.