Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

HOGEA ÎŞI CONSTRUIEŞTE ANSAMBLU REZIDENŢIAL LA MARGINEA TULCEI! CU CERTIFICAT ERONAT! HOGEA ÎŞI CONSTRUIEŞTE ANSAMBLU REZIDENŢIAL LA MARGINEA TULCEI! CU CERTIFICAT ERONAT!
  Firma prin care primarul Hogea s-a apucat de afaceri imobiliare, Crestid SRL, construieşte ilegal un complex imobiliar la marginea Tulcei. Cu aportul unui... HOGEA ÎŞI CONSTRUIEŞTE ANSAMBLU REZIDENŢIAL LA MARGINEA TULCEI! CU CERTIFICAT ERONAT!

 

Firma prin care primarul Hogea s-a apucat de afaceri imobiliare, Crestid SRL, construieşte ilegal un complex imobiliar la marginea Tulcei.
Cu aportul unui nou asociat potent financiar- Tutunaru Elena, ce a beneficiat prin firma TELENA de numeroase proiecte de Consiliu Local iniţiate de primarul Constantin Hogea, firma în care administrator şi asociat cu 50% este doamna Valeria Hogea, soţia primarului a început construirea unui complex rezidenţial în zona Intrării Livezilor, la marginea lacului Câşla.
Ilegal, spun actele oficiale, emise, culmea, chiar de Primăria şi Consiliul Local Tulcea!

H.C.L. care aproba P.U.Z. Complex Recreativ

H.C.L. care aproba P.U.Z. Complex Recreativ

La data de 31 mai 2012 Consiliul Local Tulcea aprobă cu 19 voturi Hotărârea numărul 107, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire Complex Recreativ pentru sprijinirea turismului în zona “, str. Livezilor T 18, A 238, Lot 2. Terenul era proprietatea particulară a S.C. CRESTID S.R.L., firma ce aparţinea în întregime familiei Hogea. Iar proiectul a fost iniţiat de primarul Constantin Hogea.
La HCL este ataşat şi un certificat de urbanism, nr.316 din 20.04.2012, emis în scopul „Construire complex recreativ pentru sprijinirea turismului în zona “, urmare a cererii firmei CRESTID, certificate de urbanism semnat de primarul Hogea, secretarul Brudiu Maria şi arhitectul şef Andreev Prascovia. Să remarcăm că în certificat se precizează regimul de înălţime maxim P+1, P+1+M.

CERTIFICAT AIUREA

 

Certificatul initial

Certificatul initial

Peste doi ani, mai exact la data de 17.03.2014 Primăria Tulcea emite un alt certificat de urbanism, cu numărul 96, ca urmare a cererii firmei CRESTID.Acest nou certificate, ilegal, cuprinzând date eronate, este semnat de viceprimarul Stere Sacu, de secretarul Maria Brudiu şi arhitectul şef Bogdan Mihalca.
Noul certificat de urbanism are ca scop „Construire Ansamblu Rezidenţial “şi afacerea vine după ce în firma respective soţia primarului Hogea s-a asociat cu doamna Tutunaru Elena, patroana firmei „TELENA “.

Certificatul eronat, in favoarea firmei CRESTID

Certificatul eronat, in favoarea firmei CRESTID

La o citire mai atentă se observă că noul certificat de urbanism face referire la regimul tehnic conform P.U.Z aprobat prin H.C.L. 107/31.05.2012, însă regimul de înălţime este altul, respective D+P+M, cu precizarea că P.U.Z.-ul 107/31.05.2012 aprobă „Construire Complex Recreativ pentru sprijinirea turismului în zonă “şi nu „Construire Ansamblu Rezidenţial “…
O mică eroare pe care probabil primarul se va grăbi să o catalogheze drept o scăpare a funcţionarilor din Primărie, în fapt o „plastografie “care în alte cazuri ar aduce ani de puşcărie pentru fals şi uz de fals.
De ce nu o fi vrut firma doamnelor Hogea şi Tutunaru să mai treacă şi prin Consiliul Local? Cumva pentru a nu afla mai multă lume de faptul că prin intermediul firmei soţiei primarul Hogea a devenit mai nou şi dezvoltator imobiliar, cu ajutorul unui investitor potent care a beneficiat de numeroase proiecte iniţiate de acelaşi primar Hogea? Ca să nu mai vorbim şi de alte legături pe bani existente între familia Hogea şi firma TELENA…
Între timp afacerea „Construire Ansamblu Rezidenţial “a intrat pe mâna organelor de control şi vom reveni în scurt timp cu concluziile acestora, descindere inspectorilor având loc după ce pe terenul firmei lui Hogea se turnase deja fundaţia, cu multe zile înainte de a fi eliberat certificatul de urbanism! Deci practic fără autorizaţie!