HOGEA: LEGAL, NU MAI PUTEM ORGANIZA ZILELE MUNICIPIULUI PE FALEZĂ! 99%, PETRECEREA ORAȘULUI SE MUTĂ LA CIUPERCA

   Având în vedere că la finele lunii mai consilierii municipali au adoptat în unanimitate proiectul privind trecerea din domeniul public al municipiului şi din administrarea Consiliului Local al municipiului, prin Direcţia de Întreţinere şi Administrare Patrimoniu, în domeniul public al judeţului şi în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea a bunului imobil „Infrastructură de acces cheu portuar Tulcea”, Consiliul Local respectiv Primăria Tulcea nu mai pot desfăşura activități pe faleza municipiului Tulcea.
   Ţinând cont de acest aspect, pentru organizarea festivităților tradiționale denumite „Zilele municipiului “, fie de organizare ar trebui să se ocupe proprietarul terenului, Consiliul Județean (însă instituția nu are aprobate atribuții în acest sens, pentru acest tip de activități) fie manifestările ar fi trebuit anulate, existând și discuții în acest sens.
   Ţinând cont de faptul că bugetul dedicat deobicei acestui eveniment era alcătuit din bani de la buget, sponsorizări și bani proveniți din concesionarea teraselor, banii nu ar fi fost de ajuns în lipsă… terenului de concesionat, respectiv a falezei trecute la Consiliul Județean.
   „E clar că pe faleza nu vom mai putea organiza probabil câţiva ani de zile evenimente, având în vedere promisiunea că aceasta va intra în reabilitare și că deja are un alt proprietar, ori nu ne putem juca deloc cu cei de la Curtea de Conturi, așa cum știu și colegii de la Consiliul Județean.
   Dacă ar fi existat bani la buget, poate am fi avut alte soluții, să nu stăm după banii de la agenții economici, dar după cum știe toată lumea și toţi colegii primari din toată țara, guvernul PSD-ALDE ne-a „jefuit “practic de multe milioane de lei, bani luați de la Primărie.
   Împreună cu șefii instituţiilor de profil pe ordine publică am discutat și am ajuns la concluzia că singura soluție care stă în picioare este zona lacului Ciuperca, de la plajă până la bazin. Am mai discutat şi despre Satul Pescăresc dar acolo sunt restricţii legate de foc, de grătare, etc.
   La Ciuperca nu deranjăm pe nimeni, mizerie se făcea și pe faleză dar într-o oră se face curat, nu sunt locuința la fel de aproape ca pe Gării iar legat de acces, să fim serioşi, nu îî înțeleg pe cei ce vor să vină la o petrecere cu mașina până lângă grătar și dozatorul de bere. Și pe Gării era o mare aglomerație, mai ales ca parcarea de la sindicate este deja ocupată de mașinile turiștilor. Mulți au zis că e bine să mai schimbăm locația, să fim serioși, nu e un mare efort să ajungi la Ciuperca, nu toți locuiesc pe faleză sau în centru. Voi mai avea o discuție cu cei de la ISU, Jandarmerie, Poliție, nu au ridicat probleme nici la prima discuție, cred că în proporție de 99% ne vom organiza la Ciuperca, scena va fi amplasată în zona patinoarului, nu afectăm cu nimic zona orășelului copiilor, din contră, acolo vor fi amenajate mai multe facilități de joacă pentru cei mici , cu această ocazie iar focul de artificii va fi lansat chiar din mijlocul lacului Ciuperca, de pe un ponton, va fi ceva deosebit“ a declarat primarul Constantin Hogea.