Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

HOGEA – MAI TARE CA NĂSTASE, APROAPE DE IOHANNIS LA CAPITOLUL CASE: DECLARAŢIA DE AVERE A PRIMARULUI! HOGEA – MAI TARE CA NĂSTASE, APROAPE DE IOHANNIS LA CAPITOLUL CASE: DECLARAŢIA DE AVERE A PRIMARULUI!
Ani de zile declaraţia de avere a primarului Hogea a fost un document, deşi normal public, foarte greu de găsit.Ba era afişat prin sediul... HOGEA – MAI TARE CA NĂSTASE, APROAPE DE IOHANNIS LA CAPITOLUL CASE: DECLARAŢIA DE AVERE A PRIMARULUI!

1Ani de zile declaraţia de avere a primarului Hogea a fost un document, deşi normal public, foarte greu de găsit.Ba era afişat prin sediul Primărie, cât pentru un proces verbal de afişare, ba pe undeva printre mii de documente pe un subfisier pe site, stufoasa declarative de avere a primarului Hogea, intrat în primărie destul de modest “mobilat”, a fost greu de găsit. Acum însă, când unii funcţionari încearcă să îşi pregătească viitorul în instituţie, o primim simplu pe email, un email anonim, bineînţeles…
De menţionat că şi primarul Hogea prin angajaţii din staful de campanie a promis că noua declaraţie de avere va fi postat pe site-ul Primărie, însă până luni, 16 mai, acolo apare doar declaraţia din 2013, până îşi respectă promisiunea, vă oferim declaraţia de avere semnată de primarul Hogea pe data de 10 iunie 2016, acum un an.Ultima versiune este disponibila din fericire pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, si o vom prezenta zilele viitoare.
Probabil că nici măcar Hogea nu mai ştie câte proprietăţi deţine, astfel se explica faptul că suprafeţele de teren declarate diferă în declaraţiile de avere semnate de-a lungul timpului de edil.
Conform declaraţiei de avere, Hogea a cumpărat următoarele bunuri imobiliare: în 2002 un teren intravilan de 1500 metri pătraţi, în 2006 un teren intravilan de 940 metri pătraţi, în 2008 un alt teren intravilan de 1500 metri pătraţi, tot în 2008 un teren extravilan de 3000 de metri, iar în 2009 un alt teren extravilan de 7000 de metri pătraţi în Delta Dunării, la Maliuc.

hogea-mikMai tare ca Năstase (patru) şi ceva mai slab decât Iohannis (şase case, iniţial) primarul Hogea are cinci case în declaraţia de avere! Atât de multe încât nici el nu a mai ştiut cum să le treacă de-a lungul timpului în declaraţia de avere, acestea ba apărând ba dispărând din actele oficiale. Un apartament în Bucureşti, alte două apartamente în Tulcea şi două case de locuit.La acestea se adăugă şi un spaţiu comercial de 52 metri pătraţi în municipiu.
CĂTRE CINE E DATOR PRIMARUL HOGEA?
Hogea declara că a împrumutat în 2010 50.000 de euro de la o persoană fizică, fără să precizeze de la cine, plus un alt împrumut luat în 2006 de la BRD, de 40.000 de euro.
Ca venituri declarate pe anul fiscal încheiat, deci vorbim de 2014, Hogea a încasat ca salariu suma de 45.150 de lei. A mai declarat ca venituri ale soţiei suma de 36.289 lei ca venituri din profesii libere- P.F.A., dar şi, atenţie, sume din tranzacţii cont bancar, o sumă de 24.980 lei.
Vom reveni cu un grafic ce prezintă erorile din declaraţiile de avere depuse de-a lungul timpului de primar precum şi cu o evaluare a proprietăţilor acumulate de primar în comparatie cu veniturile declarate de acesta, comparatie din care rezultă clar că, după cum zice vorba populară: “nu bate geanta cu registrul”…