Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„HOGEA, O NOUĂ SPECIE DE NESIMȚIT “ 2 „HOGEA, O NOUĂ SPECIE DE NESIMȚIT “ 2
În urmă cu mulți ani, pe când primarul Hogea încă mai făcea eforturi să nu își arate adevăratul chip și caracter, pe când încă... „HOGEA, O NOUĂ SPECIE DE NESIMȚIT “ 2

foto arhiva

În urmă cu mulți ani, pe când primarul Hogea încă mai făcea eforturi să nu își arate adevăratul chip și caracter, pe când încă se mai chinuia să pară un domn profesor, sau măcar un bărbat, tot mai scăpa oile în porumb, ca în tinerețe. Odată a jignit o colegă ziaristă, într-un acces de macho aproape expirat. Aproape, la vremea respectivă. Atunci am făcut public comportamentul lui de nesimțit într-un articol intitulat chiar așa: „HOGEA, O NOUĂ SPECIE DE NESIMȚIT “. Turbat ca și acum, m-a dat în judecată, insă instanța a decis că am avut dreptate și probabil a fost o decizie în premieră, o instanță care consfințește oficial nesimţirea unui primar. A înghițit cu greu în sec și a încercat din nou să se comporte bipolar, însă din ce în ce mai multă lumea, inclusiv cei care îi pun întrebări incomode, fie pe pagină lui virtuală, fie în direct, au aflat care este adevăratul caracter al primarului. În timp, acesta s-a agravat, alimentat probabil de numeroasele frustrări, temeri, coșmaruri, etc.. Când nu mai ai argumente, ajungi la nivelul de cocină, cu jigniri, aluzii porcoase, amenințări, dar ceea ce uită Hogea e că dacă te bagi în cocină, riști să te mănânce porcii, și doar a mai simțit asta, în cele trei luni de stat în pușcărie. Atunci a reapărut ca un bătrânel timid, puțin adus de spate, vorbind împăciuitor, stârnind chiar milă… Nu a durat foarte mult, omul uită repede, iată că a redevenit același bădăran, cel puțin în discuțiile cu doamnele, hai că bărbaţii îi mai dau un rever pe limba lui și se înmoaie repede. Oricum în perioada următoare își va înmuia limbajul, va face sluj, plecăciuni, promisiuni goale, ceea ce știe, trebuie să recunoască toți politicienii, cel mai bine. Doar o face de 16 ani! Că dacă ar fi făcut ceva concret, ce ar mai fi rămas de promis?!
Citiți în continuare mesajul public transmis de viceprimarul Andaluzia Luca, căreia îi pot reproșa cu multă nemulțumire faptul că în ultimii trei ani jumate a întors de prea multe ori obrazul celălalt în fața mârlăniei, când de fapt ar fi trebuit să facă de mult ceea ce a făcut acum: să-i dea mârlanului un şut în fund, ca și electoratul!

„Ajunge!
Am ezitat dacă să abordez sau nu public incidentul absolut revoltător de ieri, din timpul ședinței de Consiliu Local. Poate în alte condiții nu aș fi făcut-o, dar reacțiile celor apropiați și indignarea majorității covârșitoare a celor care au asistat pe viu la un nou episod de escaladare a bădărăniei în spațiul public mă determină ca de această dată să iau atitudine, să spun „Ajunge! “.
Așadar, ieri, în timpul ședinței de Consiliu Local, Constantin Hogea (în mod normal aș fi folosit „domnul Constantin Hogea “, dar apartenența la liga „domnilor “trebuie dovedită) și-a văzut spulberat, democratic, planul de împroprietărire a unei firme extrem de apropiată dumisale cu un teren primit în concesiune de la primărie. Noi, consilierii PSD, am considerat că nu este oportun să înstrăinăm definitiv una dintre proprietățile municipiului într-un moment delicat, în care piața imobiliară este nefavorabilă celor care vând. Susținem inițiativele private, dorim să-i ajutăm pe investitorii reali, dar, în același timp, nu suntem de acord ca unii să profite de efectele economice ale pandemiei pentru a se împroprietări în dauna cetățenilor Tulcei. Este o chestiune de principiu și de responsabilitate. Am fost aleși să reprezentăm interesele tuturor tulcenilor, nu pe cele ale partenerilor de afaceri ale unor politicieni mai mult sau mai puțin independenți.
Constantin Hogea s-a obișnuit, în 16 ani de când ocupă scaunul de primar, să nu fie contrazis și să nu i se spună că interesele obștei au prioritate în fața intereselor personale. Cum ieri nu a avut parte de o complicitate vinovată, a început să sară calul. Căluțul, mai degrabă, date fiind proporțiile.
După cum unii dintre dumneavoastră știu iar alții, poate, află acum, de trei săptămâni am demarat o serie de audiențe online, ce au loc pe pagina mea de Facebook în fiecare miercuri. Pentru că nu putem să îngrădim accesul cetățenilor la informații, nu avem dreptul să ne ascundem în spatele unui virus pentru a nu da explicații, pentru a nu oferi oamenilor răspunsuri și soluții.
Iritat că cetățenii câștigă iar patrimoniul unei firme este puțin mai sărac decât planul de afaceri, Constantin Hogea a încercat să mă jignească, denumind sesiunile de audiențe „videochat “. Nu m-a jignit, m-a mâhnit, dar este nemăsurat mai jignitor pentru cetățenii municipiului. În momentul în care primarul în funcție de 16 ani asimilează dialogul cu cetățenii cu o activitate la limita moralității, considerată de mulți o formă de prostituție mascată, devine clar care este părerea acestui personaj despre faptul că noi, aleșii, trebuie să răspundem în fața cetățenilor.
Dintotdeauna Constantin Hogea dezvoltă o formă de hărțuire (de bullying în termenii zilelor noastre) nedemnă pentru un ales local, pentru un om cu educație, pentru cineva care ar trebui să fie un exemplu de comportament civilizat pentru întreaga comunitate. După 16 ani, poate că este momentul să se oprească sau să fie oprit. Nedemn a fost Constantin Hogea ieri, nedemn știe să-și atace contracandidații. Căci nu doar eu am fost ținta mârlăniilor sale ieri, ci și Ștefan Ilie. Da, Ștefan Ilie este primarul unei localități din ruralul județului Tulcea, dar nu este nimic rușinos în asta. A insista să-l discreditezi așa cum a făcut-o în ședința de Consiliu Local dovedește disperare, lipsă acută de bun-simț și neînțelegere a secolului în care trăim.
Gata, Constantin Hogea, gata! Ajunge!
16 ani de bădărănie personală instituționalizată, 16 ani de ineficiență și proastă gospodărire nu pot fi ascunși de atacuri suburbane.
Ce-i prea mult e prea mult! “
Andaluzia LUCA