Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

HOGEA, PLESNIT ÎN PLEN DE DOMNUL LIVIU PLUS USL! HOGEA, PLESNIT ÎN PLEN DE DOMNUL LIVIU PLUS USL!
  Primarul Constantin Hogea a pierdut controlul în Consiliul Local după ce a fost abandonat de aliaţii de la PPDD. În condiţiile în care... HOGEA, PLESNIT ÎN PLEN DE DOMNUL LIVIU PLUS USL!

 

Proiectul initiat de Hogea

Proiectul initiat de Hogea

Primarul Constantin Hogea a pierdut controlul în Consiliul Local după ce a fost abandonat de aliaţii de la PPDD. În condiţiile în care a rămas fără majoritate, Hogea a simţit în şedinţa de ieri gustul înfrângerii, fiind pus la punct şi lovit acolo unde îl doare mai tare: în proiectele legate de bani!

Spre disperarea celor de la PDL restul consilierilor au votat împotriva unui proiect privind virările de credite bugetare între subdiviziuni ale capitolelor de cheltuieli ale bugetului local, proiect ce programă mai multe cheltuieli dedicate unor firme ce ar fi trebuit să livreze echipamente electronice Primăriei. Comisioanele vor mai trebui să aştepte până la clarificară situaţiei.

„Precizările din proiect sunt foarte ambigue, nu se precizează ce tip de echipamente se vor cumpăra, ce valoare are serverul, sunt multe neclarităţi şi după cum arată se pare că sumele au fost împărţite tocmai pentru a se evita o licitaţie, sunt achiziţii împărţite pe capitole mai mici pentru a se încadra sub suma legală de licitaţie dar nici nu se precizează exact ce se achiziţionează de banii respectivi, ce valoare are fiecare element “a arătat consilierul local Dorin Tiu.

În minunatul oraş inundabil la orice ploaie şi în care doar centrul arată a oraş ce credeţi că mari nevoi a mai descoperit municipalitatea, mai exact iniţiatorul proiectului, Costică Hogea?

În mintea primarului tulcenii ar mai avea nevoie de un program informatic pentru gestionarea documentelor din cadrul Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, un fleac de, atenţie, 145.000 lei. Un sistem de supraveghere video cu server şi 4 camere video ar mai scoate din buget încă 65.000 lei iar separat, ca să nu se liciteze, un alt sistem video cu 12 camere pentru supravegherea celebrelor parcometre ce nu prea dau bonuri ar costa încă 85.000 lei.

 

BANII DESTINAŢI ŞCOLILOR VOR FI CHELTUIŢI PE PANSELUŢE ÎN PLINĂ IARNA!

 

Primăria vrea să mai cheltuie 55.000 de lei pe o platformă luminoasă de avertizare cu LED-uri, de pe care primarul Hogea ar putea să vă ureze „să trăiţi bine “, cam ca în declaraţia sa de avere. Culmea, pentru aceste cheltuieli primarul a propus renunţarea la unele investiţii mult mai importante ce vizau încălzirea elevilor tulceni, respectiv renunţarea la trecerea pe gaze naturale a centralelor de la Şcoala de Arte şi Meserii nr.3 şi Şcoala Ion Neniţescu, de pe Miron Costin.

Că tot vine vară, gospodarul panseluţa Hogea a mai propus suplimentarea fondurilor destinate întreţinerii zonelor verzi, atenţie, suplimentare cu suma de 650.000 lei!

Spre norocul tulcenilor şi a banilor publici ideile primarului Hogea au fost respinse de consilierii USL şi PPDD, dar cu siguranţă, după ce se va ruga pe la alte uşi, primarul va reveni, că doar firmele prietene aşteaptă.

PS. Domnul Liviu este motivul invocat de consilierii PPDD pentru voturile împotriva proiectelor ce ridicau semne de întrebare vizavi de cheltuirea banului public.

„Aşa a decis domnul Liviu “a fost motivarea PPDD-istilor vizavi de vădită nemulţumire a celor de la PDL.

„Este acelaşi dom Liviu cu care eraţi cel mai bun prieten acum câteva săptămâni “i-au mai replicat consilierii PPDD primarului Hogea.