HOGEA, UN NOU DOSAR CU AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE! AVEREA PRIMARULUI TULCEI AJUNGE DIN NOU ÎN INSTANŢĂ

Primarul Constantin Hogea are din nou probleme cu legea, respectiv un nou dosar în care este reclamat de Agenţia Naţională de Integritate, totul ca urmare a averii de nabab pentru un bugetar.

Deşi se laudă ca a scăpat de problemele cu ANI, primarul se lauda degeaba pentru că realitatea şi Curtea de Apel Constantă îl contrazic total. La data de 18 octombrie la Curtea de Apel a fost înregistrat dosarul cu numărul 889/2013, dosar ce are ca obiect controlul averilor, conform legii 115/1996, plângerea prealabilă fiind formulată de Agenţia Naţională de Integritate, intimatul fiind Constantin Hogea.

Toate problemele cu legea i se trag primarului Hogea de la impresionantă avere pe care a acumulat-o din salariul de bugetar, avere pe care s-a chinuit mai mereu s-o ascundă în formă de declaraţie de avere.

UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI PRIMARI DIN ŢARĂ

 Culmea, mai bogat după ce a devenit primar, nu înainte, aşa cum e în alte părţi. Conform penultimei declaraţii de avere, Hogea a cumpărat 1500 metri pătraţi teren intravilan, 2100 metri pătraţi teren intravilan, 947 metri pătraţi teren intravilan, 1500 metri pătraţi teren intravilan, 1000 metri pătraţi trecuţi la alte categorii de terenuri extravilane, 6000 de metri pătraţi plus alţi 3035 de metri pătraţi de teren forestier şi încă 1000 de metri pătraţi de teren extravilan.

Precum Năstase şi primarul Hogea are patru case în declaraţia de avere. Un apartament în Bucureşti, alte două apartamente în Tulcea şi o casă de locuit.La acestea se adăugă şi un spaţiu comercial de 52 metri pătraţi, maşini pe firmă, etc. Un adevărat gospodar, la cât a strâns, dacă nu ţinem cont de gradul de îndatorare al Primăriei, de plombele de asfalt care se refac anual, la fel ca şi afacerile cu pavele, panseluţe, etc.

A.N.I. L-A PRINS PE HOGEA: DIFERENŢĂ SEMNIFICATIVĂ ÎNTRE AVEREA DOBÂNDITĂ ŞI VENITURI!!!

În urma evaluărilor demarate la data de 28.02.2011, de către Agenţia Naţională de Integritate s-au constatat următoarele:
Existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 328.770,55 Lei (aprox. 77.190 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, Primarul Municipiului Tulcea.

CONSTANTIN HOGEA exercită, în prezent, al treilea mandat consecutiv de Primar al Municipiului Tulcea, fiind validat în funcție la data de 16.06.2012.

În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, CONSTANTIN HOGEA a dobândit împreună cu VALERIA HOGEA, soția acestuia, un imobil în Municipiul Tulcea și un spațiu de producție pentru suma totală de 328.770,55 Lei. La data efectuării tranzacțiilor imobiliare menționate anterior, nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deținute de CONSTANTIN HOGEA și VALERIA HOGEA, care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacții.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, potrivit dispozițiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către CONSTANTIN HOGEA, în perioada exercitării funcţiei publice.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.