Hram la biserica Bunavestire din municipiu

bunavestire Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, vineri, la slujba oficiată de Bunavestire la locașul de cult cu același nume din municipiu.

Biserica Bunavestire din Tulcea (Grecească) a găzduit, la sfârșitul săptămânii, și moaștele sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, aduse, în zi de mare sărbătoare creștină, în municipiu.

Slujba de Bunavestire de vineri a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și de un sobor de preoți.

Ziua de 25 martie are o dublă semnificație pentru viața bisericească din județul Tulcea: dincolo de sărbătoarea mare a Buneivestiri (Blagoveștenia), prima dintre sărbătorile închinate Maicii Domnului (ziua în care, spun cărțile bisericești, Fecioara Maria a fost vestită de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu), în acest an se împlinesc opt ani de la întronizarea Prea Sfinției Sale Visarion – episcop de Tulcea.

În urmă cu exact opt ani, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, venea la Tulcea și marca, astfel, întronizarea Prea Sfinției Sale Visarion, instituind primul Episcopat la Tulcea. Numirea Prea Sfinției Sale Visarion Bălțat – episcop de Tulcea a avut loc chiar în biserica „Bunavestire“, transformând-o, astfel, într-un centru spiritual al ortodoxiei tulcene.

„Pe această cale, cu prilejul împlinirii a opt ani  de când se află în fruntea bisericii tulcene, doresc să-i transmit Prea Sfinției sale, Visarion, multă sănătate și viață lungă alături de preoții și enoriașii tulceni. Vreau să vă asigur, Prea Sfinția Voastră, că veți avea întotdeauna în Consiliul Județean un partener de încredere în tot ceea ce doriți să realizați în beneficiul cetățenilor și veți găsi, la noi, toată deschiderea și colaborarea pentru dezvoltarea vieții spirituale de pe aceste meleaguri“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

COMUNICAT DE PRESA