Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Hubul Umanitar de Logistică Tulcea a primit vizita unei delegații reprezentative a Primăriei din Dortmund Hubul Umanitar de Logistică Tulcea a primit vizita unei delegații reprezentative a Primăriei din Dortmund
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit miercuri, 23 noiembrie, la Hubul Umanitar de Logistică Tulcea, vizita unei delegații reprezentative a Primăriei din... Hubul Umanitar de Logistică Tulcea a primit vizita unei delegații reprezentative a Primăriei din Dortmund

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit miercuri, 23 noiembrie, la Hubul Umanitar de Logistică Tulcea, vizita unei delegații reprezentative a Primăriei din Dortmund (Germania), sosită la Tulcea cu ajutoare umanitare pentru vecinii din Ucraina, în continuare greu încercați în contextul conflictului armat cu Rusia.
Alături de președintele Consiliului Județean, din comitetul de primire au mai făcut parte Eugen Ion, președintele ACoR, Filiala Județeană Tulcea, precum și reprezentanți ai Ambasadei Germaniei la București și, nu în ultimul rând, exponenți ai Organizației IsraAID.
Ajutoarele umanitare sosite de la Dortmund constau în produse alimentare, medicamente și îmbrăcăminte, dar și autoutilitare, microbuze și autocare, care vor ajunge la locuitorii orașului ucrainean Mykolaiv (Nicolaev), unul dintre cele mai grav afectate de război.
„M-am bucurat astăzi să văd, din nou, umanitate și grijă față de semeni, odată cu vizita reprezentanților Primăriei Dortmund, din Germania, la Hubul Umanitar de Logistică Tulcea, alături de reprezentanți ai Ambasadei Germaniei la București. Aceștia au venit cu ajutoare umanitare pentru orașul Mykolaiv, unul dintre cele mai afectate orașe de războiul din Ucraina. Delegația Primăriei Mykolaiv a transmis mulțumiri poporului român, și în special tulcenilor, pentru solidaritate și pentru tot sprijinul oferit în aceste vremuri grele, încă de la debutul conflictului militar. Vreau să felicit Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Tulcea și președintele acesteia, pe Eugen Ion, organizația IsraAID și Fundația Romulus T. Weatherman pentru munca lor în gestionarea acestui hub umanitar – Tulcea Humanitarian Logistics Hub”, a declarat, cu acest prilej, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.