I-A DAT CU TOPORUL IN CAP COLEGULUI DE PAHAR!

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 26.12.2012, începerea urmăririi penale faţă de BORZIA CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în după – amiaza zilei de 26.12.2012, în cadrul unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, BORZIA CONSTANTIN, de 61 de ani, la domiciliul său, l-a lovit de mai multe ori cu un topor în cap pe A.N., de 39 de ani, până ce victima a decedat. La sosirea echipajului medical, acesta nu a putut decât să constate decesul.

La data de 27.12.2012 faţă de inculpatul BORZIA CONSTANTIN, s-a luat măsura preventivă a reţinerii, iar în cursul aceleaşi zile inculpatul a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă, cerere a procurorilor care a fost admisă, urmând ca cercetările să fie continuate, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale, cu inculpatul în stare de arest.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                                    PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU