Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ILIE MARIAN, PRIMUL „SCHUMAN EUROPEAN DIN POIANA LUI IOCAN“! ILIE MARIAN, PRIMUL „SCHUMAN EUROPEAN DIN POIANA LUI IOCAN“!
Luni, 18 decembrie 2017, la București, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group-www.fonduri-structurale.ro au organizat cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor... ILIE MARIAN, PRIMUL „SCHUMAN EUROPEAN DIN POIANA LUI IOCAN“!

Luni, 18 decembrie 2017, la București, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group-www.fonduri-structurale.ro au organizat cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale. Gala este parte a campaniei „Succesul e…MOLIPSITOR!” un proces interactiv de descoperire, împărtășire și apreciere a bunelor practici și a impactului generat de proiectele finanțate din fondurile europene.

În cadrul galei, tulceanul Marian Ilie din Luncaviţa a obţinut premiul I la secţiunea Secțiunea „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” (secțiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii și pescuitului), cu proiectul proiect „Construire pensiune agroturistică «Valea Fagilor» în localitatea Luncavița, comună Luncavița, județul Tulcea”

 „Salut în mod deosebit beneficiarii, persoane care s-au dedicat, au muncit și, în ciuda birocrației și a obstacolelor, au reușit, prin proiectele lor, să îmbunătățească viața de zi cu zi a oamenilor. Mă bucur să văd povești de succes și felicit beneficiarii înscriși și laureații acestei Gale nu doar în calitate de comisar european direct interesat de eficiența utilizării fondurilor europene, ci și în calitate de cetățean european care privește cu mult mai multă încredere la viitorul nostru comun văzând aceste proiecte care generează schimbare”. Cu aceste cuvinte a întâmpinat doamna Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, participanții la cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale.

„M-am bucurat să văd în lista proiectelor înscrise la Gală multe proiecte pe care le cunosc și care cu siguranță se încadrează în categoria « succesul e molipsitor ». Pentru 2018, obiectivul nostru, ca minister, este de a lansa toate liniile de finanțare pentru a da posibilitatea cât mai multor beneficiari ca până în 2023 să implementeze și să finalizeze cu succes proiectele pe care și le doresc”, a precizat domnul Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene, în deschiderea evenimentului.

„La Gală îi premiem pe cei care nu au avut timp să se laude, nu au avut timp de cuvinte fiind preocupați de propriile fapte. În acest an s-au înscris 129 de proiecte, mai multe ca în 2014. Ni s-au alăturat foarte mulți oameni în acești ani și este un lucru îmbucurător. Comunitatea beneficiarilor de fonduri structurale se mărește și sunt convins că succesul se va propaga dacă reușim să învățăm unii de la ceilalți”, a menționat Dragoș Jaliu, partener Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro.

Cele 129 de proiecte înscrise au fost evaluate de un juriu format din profesioniști și personalități din fiecare dintre cele 8 domenii ale Galei Fondurilor Structurale. La fiecare secțiune au fost acordate câte 3 premii, marii câștigători fiind răsplătiți și cu o vizită de studiu la Bruxelles, la Comisia Europeană, oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România. De asemenea, au fost acordate și premii speciale de către partenerii evenimentului.

Secțiunile Galei de anul acesta au fost gândite în așa fel încât să reflecte cât mai bine structura ultimelor apeluri de proiecte din cadrul financiar 2007 – 2013 și să ofere șansa proiectelor nefinalizate în 2014 să se înscrie acum. Un alt element de noutate pentru anul acesta este faptul că au existat două secțiuni dedicate structurilor (start-up-uri și structuri de economie socială) create prin proiectele-umbrelă din cadrul apelurilor România Start Up și Economie Socială din 2014-2015, apeluri care au creat o mare efervescență la nivel național.

 Printre câștigătorii celei de-a doua ediții a Galei Fondurilor Structurale se numără autorități publice, ONG-uri, antreprenori privați, structuri de economie socială și start-up-uri.

Secțiunea „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” (secțiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii și pescuitului)

  • Premiul al III-lea: Cisalvy SRL – proiect „Valorificarea sectorului pescăresc și a turismului piscicol prin crearea, modernizarea și extinderea unitate de cazare, masă și agrement în comuna Fântânele, județul Teleorman”
  • Premiul al II-lea: Ungurenuș Mihail Întreprindere Individuală – proiect „Proiect de plantație pomi și arbuști fructiferi”
  • Premiul I: Ilie Marian Agro Întreprindere Individuală – proiect „Construire pensiune agroturistică «Valea Fagilor» în localitatea Luncavița, comuna Luncavița, județul Tulcea”.A doua ediție a Galei Fondurilor Structurale a fost organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu Structural Consulting Group-www.fonduri-structurale.ro în parteneriat cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Trandafir & Associates, WoPa și Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă. Partenerii media ai evenimentului au fost TVR, Stiri.ong, Administratie.ro și start-up.ro. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul KAFUNE și The Institute.