În premieră, fermierii primesc un sprijin echivalent cu jumătate din valoarea facturii energiei electrice consumate pentru irigații

Este încă o masură concretă care vine LA TIMP și care asigură agriculturii românești suportul necesar pentru pregătirea viitoarelor recolte atunci când e nevoie de el.

o Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, are meritul de a fi promovat rapid HG-ul care a făcut posibilă aplicarea legii astfel încât, fermierii să primească în conturi, încă înainte de finalul anului, jumătate din banii cheltuiți pe factura la energia electrică utilizată pentru irigații vara trecută.

o În total 172 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) au depus facturi a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la peste 16,5 milioane de lei.

* De asemenea, s-a aprobat prelungirea schemei de ajutor de stat pentru Programul AGRO IMM Invest:
* ✅ Plafonul de garanții total a crescut la ↗️ 5 miliarde de lei, ceea ce va permite unui număr mult mai mare de fermieri să beneficieze de această oportunitate.
* ✅ Susținem relansarea activității economice a fermierilor, afectați de pandemie, crescând plafoanele astfel:
* 🔺345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii;
* 🔺290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole;
* 🔺 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară.

PSD Tulcea