Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Azi noapte, lucrătorii SCOMAR au informat Garda de Coastă că o ambarcaţiune românească desfăşoară activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie la calcan. În...

Azi noapte, lucrătorii SCOMAR au informat Garda de Coastă că o ambarcaţiune românească desfăşoară activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie la calcan.

În jurul orei 2.00, la aproximativ 7,5 mile marine travers de Periboina, o ambarcaţiune Shaldag a Gărzii de Coastă a identificat şi interceptat o barcă pescărească din fibră de sticlă dotată cu motor Yamaha de 100 CP, în care se aflau trei bărbaţi de 25, 27 şi 35 ani, din Sinoe (Constanţa), respectiv Sarichioi (Tulcea.).

Aceştia au ignorat iniţial somaţiile legale efectuate de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă, aruncând în mare patru saci cu peşte, cel mai probabil din specia calcan.

După reţinerea ambarcaţiunii pescăreşti au fost depistate la bordul acesteia 3 plase de pescuit tip setcă (lungime totală de aproximativ 150 de metri), un troliu şi un generator, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei trei bărbaţi au acum dosare penale.