Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Şapte bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi de poliţiştii tulceni în timp ce transportau peşte fără documente legale, respectiv în timp...
Transportau pește fără documente legale (arhivă)

Transportau pește fără documente legale (arhivă)

Şapte bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi de poliţiştii tulceni în timp ce transportau peşte fără documente legale, respectiv în timp ce scoteau peştele din plasele de pescuit.

Sâmbătă, în jurul orei 11.00, frontieriştii au tras pe dreapta un Opel Astra, înmatriculat în Republica Bulgaria, în care se aflau un bărbat de 36 ani şi unul de 57 ani, domiciliaţi în Galaţi. În maşină 83 de kilograme de peşte din specii diferite pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, au oprit un Volkswagen Passat, condus de un tânăr de 23 ani din Galaţi, care transporta fără documente justificative 25 de kilograme de peşte din specia scrumbie.

 Au prins 12 kilograme de peşte pe Zmeica

Poliţiştii de frontieră au acţionat în acest weekend pe raza localităţii Baia din judeţul Tulcea, unde au surprins pe malul lacului Zmeica patru bărbaţi care scoteau din apă 11 plase monofilament, în lungime de aproximativ 350 de metri.

După terminarea verificărilor, în plasele deţinute de cele patru persoane, domiciliate în localităţile Mihai Viteazu şi Sinoe, a fost găsită şi cantitatea de 12 kilograme peşte din specii diferite.

Peştele a fost predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei patru au dosare penale.