ÎNCĂ UN EȘEC PENTRU PROIECTUL „TEREN DE SPORT PE ALEEA CHIPAROSULUI“!

Încă un eșec pentru mult trâmbiţatul proiect de amenajare a unui teren de sport în cartierul E3, pe Aleea Chiparosului, după ce licitația a fost anulată. Este a treia tentativă ratată a Primăriei, care poate că ar trebui la un moment dat să regândească oferta…
Cea mai recentă procedură organizată pentru proiect a fost anulată pe data de 17 ianuarie, iar șansele ca lucrarea să fie gata, din coincidență, tocmai în preajma campaniei electorale din 2020 sunt din ce în ce mai mari. Toate licitațiile privind proiectul de amenajare a unui teren de sport în municipiul Tulcea, pe Aleea Chiparosului, organizate până acum, au fost anulate. Procedura a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere oferta nu au existat ofertanţi înscrişi, atât în cazul procedurii pentru asistență tehnică, cât și în cazul procedurii pentru amenajare. Proiectul anunțat de ceva vreme se amână astfel, procedura de licitație urmând să fie reluată, probabil după ce organizatorii vor mai rediscuta valorile proiectului, astfel încât acestea să fie atractive pentru firmele de profil.

„Nu avem ce face, eu am spus că unii s-au grăbit când au dat ca sigură realizarea terenului de sport la o anume dată. Aşa e în România, așa sunt procedurile și din păcate, așa sunt arhitecții. Probabil au prea multe lucrări pe bani mulți așa că nu mai vin la licitații mai mici. Aceeași situație o avem și cu semnalul de la intrarea în municipiu, o lucrare mică, dar și cu proiectul parcare supraetajată în zona șantierului naval, tot la a doua anulare suntem, pur și simplu nu se prezintă la licitație or nu avem cum să punem nişte valori enorme pentru proiectare la unele lucrări destul de simple, ne iau alții la rost.. “a declarat primarul Constantin Hogea.
Conform anunțului de achiziție, se propunea Amenajarea terenului de sport astfel: – două terenuri de baschet cu două panouri fiecare/un teren minifotbal cu 2 porți minifotbal – două terenuri baschet cu câte un panou fiecare echipate şi amenajate corespunzător Lucrările necesare amenajării constau în: – Orizontalizarea suprafeţei propuse prin aşternerea unui strat de piatră cu grosime variabilă – Realizarea unei gradene de beton armat, prevăzută cu scara de acces central; – Pe placă suport din beton armat se va monta suprafaţa de joc tip suprafaţa de cauciuc tip TARTAN; – Se va realiza refacerea împrejmuirii pe o structură formată din stâlpi metalici şi panouri cu plasa. – Se va realiza o rigolă perimetrală de jur împrejurul terenului. – Montarea Panourilor de baschet şi a porţilor de minifotbal.
Valoarea estimată de 551.594,82 fără TVA este compusă din: -442.594,82 lei fără TVA C+M -107.000,00 lei fără TVA Dotări – 2.000,00 lei fără TVA organizare de şantier