Incendiu la o casă din municipiul Tulcea, un bărbat a suferit arsuri de gradul 1

Pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină la un incendiu anunțat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 11:55, la o casă din municipiul Tulcea.
Au intervenit de urgență trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un corp de casă( o bucătărie și un dormitor) și se propagase la acoperișul locuinței învecinate. Pompierii au scos din bucătărie o butelie, evitându-se astfel producerea unei explozii.
Pentru izolarea și lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore.
În urma evenimentului au ars aproximativ 70 mp de acoperiș, bunurile din două camere și s-au degradat tavane din rigips pe o suprafață de aproximativ 30 mp și circa 15 mp de parchet, fiind salvate două locuințe din apropiere.
Din nefericire, a fost necesară intervenția echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, monitorizare și transportarea la spital a unui bărbat, în vârstă de 43 ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare și față, în timp ce încerca să stingă incendiul. De asemenea, o femeie, în vârstă de 73 de ani, a suferit un atac de panică. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ, sosit la fața locului, refuzând transportul la spital.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul.

Pentru înlăturarea producerii unor astfel de evenimente, ISU Tulcea recomandă:
✅utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne ușor;
✅scrumiera trebuie să fie confecționată dintr-un material care nu ia foc;
✅puteți pune în scrumieră puțină apă, care va favoriza stingere rapidă a resturilor de țigări ;
✅ stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coșul de gunoi și nu lăsați scrumul sau țigara să ardă în scrumieră.