Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Incendiu la un magazin din Piața Plugarilor provocat den frigider aflat în funcțiune Incendiu la un magazin din Piața Plugarilor provocat den frigider aflat în funcțiune
În această dimineață, la ora 06.53, ISU Tulcea a fost anunțat prin numărul unic de apel 112, de izbucnirea unui incendiu, care se manifesta... Incendiu la un magazin din Piața Plugarilor provocat den frigider aflat în funcțiune

646x404În această dimineață, la ora 06.53, ISU Tulcea a fost anunțat prin numărul unic de apel 112, de izbucnirea unui incendiu, care se manifesta la un magazin situat în Piața Plugarilor, din municipiul Tulcea.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, s-au deplasat trei echipaje cu trei autospeciale cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că focul se manifesta în interiorul clădirii cu posibilitatea de extindere la celelalte magazine aflate în apropiere.

În urma intervenției, incendiul fost localizat și stins de pompierii tulceni, iar în urma lui au ars mai multe obiecte de uz casnic și au fost deteriorați pereții clădirii.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o un scurtcircuit electric, respectiv focul a izbucnit de la un frigider care era în funcțiune.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Delta’ al județului Tulcea recomandă tuturor cetățenilor următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

  • să nu utilizeze instalații electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizații, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;
  • reparațiile la instalațiile electrice să fie executate doar de personal autorizat;
  • să nu suprasolicite circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depășesc puterea nominală a acestora.