„Încleștarea pe ciolan dintre USR și PNL aduce la lumină toate mizeriile, hoțiile și incompetența guvernării de dreapta”

Încleștarea pe ciolan dintre USR și PNL aduce la lumină toate mizeriile, hoțiile și incompetența guvernării de dreapta

România normală a Dreptei este o Românie distrusă. Oriunde privești, în orice domeniu, este mult mai rău acum decât la momentul în care coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR a preluat guvernarea de la PSD. Iar încleștarea pe ciolan dintre USR și PNL aduce la lumină toate mizeriile, hoțiile și incompetența guvernării de dreapta.

Şi PNL, şi USR sunt burduşite cu politicieni cărora le este complet indiferent prețul pâinii, aliment de bază pentru români, valoarea salariului minim pe economie sau dacă facturile la gaz vor asfixia, în această iarnă, sute de mii de români şi pe familiile lor.

Bilanțul miniștrilor USR este unul dezastruos:
– 0 km de autostrazi,
– 0,2% fonduri UE absorbite,
– 0% fonduri din PNRR, ultimul loc in UE la sprijinirea IMM-urilor si a economiei,
– esec pe linie in Sanatate si la vaccinare.

PNL și USR au distrus în cârdășie România. Trebuie să plece toți!
– NU au aplicat legi votate și promulgate, cum sunt Legea pensiilor și cea privind dublarea alocațiilor!
– Au înghețat salariile!
– Euro a ajuns la maxim istoric de 5 lei!
– Lor li se datorează facturile dublate sau triplate la energie și la gaze!
– Și-au bătut joc de copiii noștri, lăsându-i fără școală!
– Și-au bătut joc de agricultorii români, crescând în schimb importurile de alimente proaste și scumpe!

PSD lucrează pentru nevoile oamenilor și face tot ce poate să-i ajute, în timp ce actuala coaliție de la putere se sfâșie pentru ciolan, pentru bani, pentru putere, fiind total ruptă de realitățile țării.
PSD demarează procedurile privind constituirea unei majorități pentru a adopta plafonarea pentru un an a prețurilor la energie și gaze.

Considerăm că, după adoptarea legii privind consumatorul vulnerabil, plafonarea este următoarea soluția necesară și eficientă pentru a proteja populația confruntată cu o explozie fără precedent a prețurilor la facturile pe care le primesc în această toamnă.

PSD condamnă atitudinea cinică a premierului Cîțu, care s-a opus explicit plafonării prețurilor și a afirmat că nu va apela la pârghiile legale existente, care îi permit Guvernului să adopte imediat o asemenea decizie.

Fiindcă Executivul privește indiferent cum românii primesc oferte aberante de la distribuitorii de energie și gaze, cu scumpiri de 300%, PSD va iniția un proiect de lege privind plafonarea prețurilor.

Comunicat PSD Tulcea