Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Liceul Tehnologic Topolog, premiate la Gala EduManager.ro Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Liceul Tehnologic Topolog, premiate la Gala EduManager.ro
Miercuri, 22 noiembrie 2017, în cadrul celei de a cincea ediții a Galei EduManager.ro, județul Tulcea a fost reprezentat de patru instituții de educație... Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Liceul Tehnologic Topolog, premiate la Gala EduManager.ro

Miercuri, 22 noiembrie 2017, în cadrul celei de a cincea ediții a Galei EduManager.ro, județul Tulcea a fost reprezentat de patru instituții de educație și formare: Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Casa Corpului Didactic Tulcea, Liceul Tehnologic Topolog și Liceul Teoretic ”Gh. Munteanu Murgoci” Măcin. Printre premianții galei s-au numărat inspectoratul școlar și Liceul Tehnologic din Topolog.

Eveniment de referință pentru domeniul educației, Gala EduManager.ro premiază excelența în educație, urmărind să evidențieze eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului educaţional din România şi să aducă în lumină cele mai importante proiecte derulate în acest an de instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar.

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a primit Diploma de Excelență în cadrul Galei EduManager.ro pentru proiectul ”European Values for Inclusive Schools – EVIS”, înscris în concurs la categoria “Dezvoltarea de proiecte de formare a cadrelor didactice”. Proiectul este cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene și a vizat formarea unui număr de 18 cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial în dezvoltarea strategiilor moderne de integrare pentru creșterea gradului de incluziune a copiilor cu vârste între 5-14 ani, din grupurile dezavantajate. Proiectul EVIS a urmărit să valorizeze experiențele cadrelor didactice participante la proiect, astfel că pentru a introduce bune practici în domeniul educației incluzive în școlile tulcene, beneficiarii cursurilor de formare în trei țări europene au avut datoria de a da mai departe ceea ce au învățat.

Cele mai valoroase 125 de proiectele realizate în acest an de către instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar, precum şi organizaţiile profesionale din domeniul educaţiei, au fost înscrise în competiția Gala Edumanager.ro. Termenul limită de înscriere a proiectelor a fost 15 noiembrie. Lista completă a proiectelor înscrise poate fi vizualizată pe site-ul www.edumanager.ro.