Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

După ce zilele trecute a fost lansată cu mare succes aplicația de mobil pentru platforma ghiseul.ro, prin intermediul căreia românii își vor putea plăti...
După ce zilele trecute a fost lansată cu mare succes aplicația de mobil pentru platforma ghiseul.ro, prin intermediul căreia românii își vor putea plăti extrem de rapid orice taxă locală sau centrală (însumând peste 400 de tipuri de plăți), ieri a fost făcut în Executiv un pas suplimentar în vederea implementării platformei de Cloud Guvernamental (o investiție de peste jumătate de miliard de euro!).
Cloud-ul Guvernamental va reuni într-o singură arhitectură informatică, sigură şi consolidată, aplicaţiile şi sistemele informatice ale administraţiei publice centrale. Beneficiile directe pentru cetăţeni includ acces simplificat la serviciile publice, eficientizarea modului de furnizare a serviciilor publice, reducerea costurilor furnizării serviciilor publice.
Românii nu vor mai fi puși pe drumuri între ghișee după ce, până la finalul anului 2026, vom avea cel puțin 30 de instituţii ale statului român migrate în acest cloud.
În ultima perioadă am impulsionat din Parlamentul României digitalizarea administrațiilor publice și locale, precum și debirocratizarea relației dintre cetățean și instituțiile publice. După multă vreme, suntem pe drumul cel bun! Interacțiunea românilor cu statul va fi ușoară, transparentă și foarte eficientă!

Deputat PNL Tulcea, George ȘIȘCU