INVESTIGATORII TRAGEDIEI DE LA COLECTIV ANALIZEAZĂ INCENDIUL DE LA TRANSPORT PUBLIC TULCEA!

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexploziva (INSEMEX) din Petroşani investighează incendiul de la Societatea de Transport Public Tulcea.

INSEMEX este singurul institut din ţară care are resursele şi expertiza necesară pentru a determina cu exactitate care au fost cauzele producerii incendiului.

“Echipa de specialişti de la INSEMEX a cercetat timp de o zi întreaga locul în care s-a petrecut incendiul, în incinta societății noastre, la solicitarea anchetatorilor, acum nu ne rămâne decât să așteptăm raportul lor, concluziile “ne-a declarat directorul STP Tulcea, Daniel Lucian Balan.

Investigatorii de la INSEMEX au mai lucrat în ultimii 13 ani de două ori la Tulcea, efectuând o Expertiza tehnică a evenimentului produs la S.C. LAZĂR Tulcea, Str. Viticulturii nr. 2N, în data de 20.04.2006, la solicitarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, respectiv o Expertiză tehnică privind evenimentul produs în data de 14.10.2011 la cariera de piatră Dealul lui Tefic aparţinând S.C. BEN ARI NEGEV IND SRL Isaccea, la solicitarea I.P.J. Tulcea.

Reamintim că 15 autobuze şi un microbuz din patrimoniul Societăţii de Transport Public Tulcea au ars în noapte de 12 ianuarie, în hala din curtea societăţii. Zeci de pompierii s-au luptat cu focul după apelul făcut la 112 de un paznic al societăţii, în jurul orei 4 dimineaţa.