Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Investiții în Sănătate: Bani europeni pentru modernizarea Unității de Primire Urgențe Investiții în Sănătate: Bani europeni pentru modernizarea Unității de Primire Urgențe
Miercuri, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, administratorul public al județului, Vasile Strat, directorul economic al CJ Tulcea, Nicoleta Anton, directorul Direcției de Investiții,... Investiții în Sănătate: Bani europeni pentru modernizarea Unității de Primire Urgențe

IMG_4469Miercuri, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, administratorul public al județului, Vasile Strat, directorul economic al CJ Tulcea, Nicoleta Anton, directorul Direcției de Investiții, Nicu Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu, președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, directorul Direcției de Sănătate Publică, Mihaela Nicolau au participat la o videoconferință cu Ministerul Sănătății, pe tema proiectului pentru modernizarea Unității de Primire Urgențe Tulcea prin Programul Operațional Regional.

Spitalul Județean de Urgență Tulcea a fost selectat pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile a unui proiect ce vizează investiții în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Tulcea.

Este al doilea mare proiect realizat în ultimii cinci ani cu fonduri europene, iar investițiile în cea mai mare unitate sanitară din județul nostru vor continua în această perioadă de finanțare.

În cadrul videoconferinței, oficialii ministeriali au vorbit despre rigorile Programului Operațional Regional: pentru a asigura eligibilitatea proiectelor, acestea trebuie să cuprindă atât o parte de construcții (extindere UPU), cât și una de dotare a Unității de Primire Urgențe.

În acest context, secretarul de stat Cristian Grasu a vorbit despre iminența realizării unor heliporturi în zona spitalelor județene (în curte sau, dacă este posibil, pe clădirile spitalelor).

În timpul videoconferinței, județul nostru a fost reprezentat de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean, care a vorbit despre un interes deosebit pentru lucrări de extindere a UPU Tulcea, de dotarea Unității de Primire Urgențe, dar și de realizarea unui heliport în incinta Spitalului Județean de Urgență Tulcea.