Jandarm pentru o zi!

Joi, 23 noiembrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a sprijinit iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea şi a Fundaţiei Terre des hommes Bucureşti, pentru a experimenta provocările profesiei alese de către un elev de liceu, eveniment dedicat Zilei Universale a Drepturilor Copiilor.

În cadrul acestui proiect educativ Ziua Ştafetei – acum decid eu, Andi Ionuţ CHESIM, elev în clasa a XI-a, la Liceul Brad Segal Tulcea, şi-a exprimat dorinţa de a deveni jandarm şi a petrecut câteva ore în mijlocul acestora.

Pe parcursul zilei, elevul s-a familiarizat cu principalele misiuni ale jandarmilor, a îmbrăcat echipamentul de intervenţie, a vizitat spaţiile de lucru ale unităţii şi a asistat la o serie de activităţi specifice desfăşurate de către jandarmi.

La final el s-a arătat încântat de timpul petrecut alături de noii săi colegi,  cu promisiunea de a veni la toate evenimentele importante din viaţa jandarmilor.

De asemenea, Andi a fost felicitat de comanda unităţii pentru interesul manifestat faţă de instituţia Jandarmeriei şi misiunile pe care aceasta le desfăşoară zilnic pentru liniştea cetăţenilor şi a fost încurajat ca la terminarea liceului să urmeze cariera de jandarm.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE