JANDARM TULCEAN DECORAT DUPA O MISIUNE IN AFGANISTAN

 Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a decorat luni, 27 mai a.c., la sediul M.A.I., pe membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi, care s-au întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission

 În cadrul ceremonialului de la sediul M.A.I., cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission, au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii.   Din cel de-al patrulea contingent a făcut parte şi Căpitan Caraulan Vasile, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi judeţean Tulcea.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

 „Momentul de astăzi este mai mult decât o ceremonie de decorare a unor militari jandarmi, astăzi dorim să apreciem curajul şi să dăm exemple. Trăim într-o societate din ce în ce mai săracă în exemple personale, dar în această lume Jandarmeria Română reuşeşte permanent să aducă înaintea noastră oameni deosebiţi, oameni cu caractere puternice. Cu alte cuvinte, dumneavoastră sunteţi printre eroii Ministerului Afacerilor Interne, printre eroii României şi de aceea reprezentaţi modele pentru toţi cei care lucrează în această instituţie, nu numai în Jandarmeria Română”, a afirmat ministrul Stroe.

 Ministrul Radu Stroe a mai spus că operaţiunile desfăşurate de militarii români  din M.A.I., alături de colegii din Ministerul Apărării Naţionale, au demonstrat că România are resurse umane pregătite şi specializate pentru astfel de misiuni internaţionale.

 “Pentru fiecare militar o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne misiunea, adusă acum la bun sfârşit, este o carte de vizită onorabilă.”, a mai spus ministrul Radu Stroe.

 Ministrul Afacerilor Interne a mulţumit şi familiilor jandarmilor care au aşteptat întoarcerea militarilor din teatrul de operaţii.

 La rândul său, comandantul contingentului, maior Buzoianu Dragoş, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciaţi de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile.