Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

JIPA MAI VREA BANI DE LA SERVICII PUBLICE, VICEPRIMARUL LUCA SPUNE CĂ NU PREA MERGEA LA MUNCĂ! JIPA MAI VREA BANI DE LA SERVICII PUBLICE, VICEPRIMARUL LUCA SPUNE CĂ NU PREA MERGEA LA MUNCĂ!
102.399 lei este suma pe care fostul director al SC Servicii Publice Tulcea, Cezar Jipa, o solicită de a fostul angajator, echivalentul unor indemnizaţii... JIPA MAI VREA BANI DE LA SERVICII PUBLICE, VICEPRIMARUL LUCA SPUNE CĂ NU PREA MERGEA LA MUNCĂ!

102.399 lei este suma pe care fostul director al SC Servicii Publice Tulcea, Cezar Jipa, o solicită de a fostul angajator, echivalentul unor indemnizaţii pe care consideră că ar fi avut dreptul să le încaseze.
Cum pretenţiile sunt formulate în termen și deja există și un dosar pe rolul instanţei, Consiliul Local a aprobat cererea celor de la Servicii Publice pentru achiziționarea serviciilor de reprezentanță juridică.
„Este vorba de o cerere a fostului director Cezar Jipa, solicita plata, în temeiul contractului pe care l-a avut cu Servicii Publice, cu titlul de componenta variabilă, a premiului anual. Suma reprezintă echivalentul unor indemnizaţii lunare, în total este vorba de 102.399 lei, suma ce se va actualiza cu dobânda legală. Am supus această notificare discuţiei în Consiliul de Administraţie, care a decis să respingă cererea domnului Cezar Jipa “ a

Cezar Jipa

declarat actualul director al SC Servicii Publice SA, Relu Gheorghiu.
Deja procesul este pe rolul Judecătoriei Tulcea, însa viceprimarul Andaluzia Luca a reproşat în plenul Consiliului Local că gestul nu ar fi tocmai moral…
„Este cunoscut faptul că o perioadă de timp directorul Jipa, Dumnezeu să-i dea sănătate, a fost în concediu medical, a suferit de o boală gravă, lucru care nu se regăseşte în ștatele de plată ale societăţii. Nu a fost la servici, primea în continuare salariile pe perioada respectivă, dar acum solicita şi nişte indemnizaţii. Sigur, o să spuneţi că astea sunt cancanuri, dar asta este realitatea, lucrurile se ştiu foarte bine, nu aş vrea ca tot timpul să ascundem sub covor anumite lucruri “a declarat viceprimarul Andaluzia Luca.
La rândul său, fostul director Cezar Jipa susţine că este îndreptăţit să solicite sumele de bani, conform contractului aprobat de Consiliul de Administraţie al SC Servicii Publice:
„Țineți cont de faptul că eu am considerat la momentul respectiv inoportun să solicit banii respectivi, deşi alți colegi manageri de la alte societăţi i-au primit. Aşa am considerat eu ca la momentul respectiv societatea avea alte priorităţi. Nu e o pretenţie inventată acum. Legat de prezenţa mea la muncă, precizez că am avut un contract de management, cu program nenormat, evaluarea muncii mele fiind făcută în baza indicatorilor de performanţă, de către Consiliul de Administraţie. Ca o paranteză, aş putea spune că dacă aş fi cerut concediu medical, costurile pentru societate ar fi fost mai mari “.