Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Dintr-o regretabilă eroare probabil consilierul local Mihai Anatoli a criticat alocarea unei sume de bani Ansamblului Artistic Baladele Deltei. Discutând avântat despre cheltuieli inutile...

Dintr-o regretabilă eroare probabil consilierul local Mihai Anatoli a criticat alocarea unei sume de bani Ansamblului Artistic Baladele Deltei. Discutând avântat despre cheltuieli inutile şi nefondate, cum ar fi cele pentru nocturnă, stadionul Delta, fotbal, a amestecat şi Baladele Deltei. Dacă nu mă înşel apoi a revenit şi şi-a retras spusele despre Ansamblu, rezumându-se la club.
Asta şi după ce primarul Hogea i-a tăiat-o scurt ca despre orice se poate da cu mucii în fasole dar nu şi despre ansamblul etalon pentru folclorul tulcean, dobrogean şi nu numai.
De sub teancurile de diplome, premii, cupe, de sub muntele de talent, muncă, sacrificiu şi dragoste pentru meserie, nici nu se mai vede mustaţa maestrului Coman. Pot să accept că exista oriunde personaje care îşi bat joc de meserie, care aşteaptă pensia, care nu pun un gram de suflet în meserie, dar nu am nici o îndoială că aceste personaje nu există la Baladele Deltei. Am mai mers cu ei prin judeţ, mereu păreau un grup de elevi puşi pe şotii, niciodată trişti, deşi nu au salarii strălucite de loc, cu ansambluri de copii, cu spectacole noi, coregrafii, viaţa de artist, noaptea vesel ziua aşa şi-aşa. Mai ales când un vremelnic insipid preşedinte s-a lepădat de una dintre emblemele judeţului.
Hogea a avut dreptate să-i cam sară în cârca lui Anatoli, spunând că el a preluat cu mare bucurie şi onoare Ansamblul de la Consiliul Judeţean, atunci când unii au vrut să-l desfiinţeze. Nu a precizat că individul era chiar şeful lui de partid, Tarhon, dar chiar nu mai contează.