Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Procurorii tulceni i-au trimis în judecată pe cei trei tineri care au furat 1,8 tone de benzină din mai multe şalupe acostate în portul...

Procurorii tulceni i-au trimis în judecată pe cei trei tineri care au furat 1,8 tone de benzină din mai multe şalupe acostate în portul Tulcea. Cei trei băieţi au făcut o pagubă de 50.000 de euro în numai câteva luni.
Acţionau numai noaptea: tăiau cablul care făcea alimentarea motorului şi furau benzina cu ajutorul unui dispozitiv improvizat. Nu s-au oprit la furtul de carburant şi au furat şi mai multe motoare de bărci, destul de costisitoare. Au fost filaţi timp de câteva luni, iar la începutul lunii mai 2010 cei trei au fost prinTulcea, barci, furt, baietişi în flagrant de Poliţia Transporturi. Este vorba despre Ionuț Cârjan (25 de ani) din Tudor Vladimirescu (cel care a gândit întreaga afacere),  Paraschiv Cheluță (23 de ani), tot din Tudor Vladimirescu şi Ionuț Naumencu (24 de ani) din Pardina. Anchetatorii au continuat cercetările, iar la domiciliul lui Cârjan au găsit şi mai multe unelte ilegale pentru pescuit comercial, astfel că la cele două capete de acuzare (furt şi distrugere) s-a mai adăugat încă unul: deţinere de unelte de pescuit fără autorizare. „În total au furat bezină din 18 şalupe, iar prejudiciul total ajunge la peste 220.000 de lei“, spune procuror Laura Subţirelu, prim adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.