Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Județul Tulcea, în proporție de 93%, va avea trama drumurilor județene reabilitată Județul Tulcea, în proporție de 93%, va avea trama drumurilor județene reabilitată
Joi, 25 aprilie 2019, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici s-au aflat în vizită... Județul Tulcea, în proporție de 93%, va avea trama drumurilor județene reabilitată

Joi, 25 aprilie 2019, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Daniel Suciu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici s-au aflat în vizită de lucru la Tulcea, gazda fiind președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu primarii localităților din județ pe tema Programului Național de Dezvoltare Locală, semnarea a trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (în valoare totală eligibilă de 19,68 milioane lei), pentru modernizarea infrastructurii sanitare şi educaţionale din judeţ, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe și Secția TBC din cadrul Spitalului Județean, precum și Grădinița nr. 12 din muncipiu.

„Astăzi se vor semna mai multe contracte privind drumurile județene, o grădiniță din Tulcea dar și o serie de investiții la Spitalul Județean. Toate drumurile județene care au fost finanțate atât prin fonduri europene cât și prin PNDL vor intra în execuție pe parcursul acestui an. Astfel, județul Tulcea, în proporție de 93%, va avea trama drumurilor județene reabilitată. În ceea ce privește marile investiții ale județului, acestea sunt în proximitatea semnării cererii de finanțare, mă refer la Portul Tulcea și Spitalul Județean de Urgență, precum și Aeroportul și Sala Polivalentă“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Programul Național de Dezvoltare Locală este recunoscut unanim de către toți primarii din țară ca fiind cel mai eficient, cel mai suplu și cel mai de succes program guvernamental care ajută comunitățile locale.

Din 2013, avem finanțări în acest județ de 988 de milioane de lei. Astăzi, în acest județ, finanțăm și sunt în implementare 50 de obiective de apă și canalizare, 49 de unități de învățământ, 93 de drumuri, 19 unități sanitare, 2 drumuri și poduri comasate, 8 poduri distincte, 3 instituții publice și 22 de rețele de iluminat public. Mă bucur foarte mult că astăzi am avut ocazia să semnăm contracte care înseamnă investiții în sănătate și în educație și vreau să vă anunț că mă voi întoarce în județul Tulcea pentru că, cel târziu în luna octombrie a acestui an, Spitalul Județean va semna contractul de finanțare și de execuție în valoare de 45 de milioane de euro. Este o certitudine că acest spital va deveni unul dintre cele mai frumoase, bine dotate și performante spitale din România. De asemenea, în acest an, veți vedea începute lucrările la Sala Polivalentă din muncipiu, un proiect de circa 95 milioane de lei“, a declarat ministrul Vasile Daniel Suciu.