Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Județul Tulcea, parte din „România atractivă“ Județul Tulcea, parte din „România atractivă“
Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea au fost integrate în planul de promovare națională și internațională întocmit în cadrul Programului „România atractivă”,... Județul Tulcea, parte din „România atractivă“

Opt obiective turistice și culturale din județul Tulcea au fost integrate în planul de promovare națională și internațională întocmit în cadrul Programului „România atractivă”, pentru aportul deosebit adus patrimoniului cultural: este vorba de „Bucătăria Hercinică” și „Bucătăria Deltaică”.

Gospodăriile tradiționale din Jurilovca, Caraorman, Chilia Veche, Periprava, Cerna și Peceneaga fac parte din trei rute, și anume „Traseul gastronomiei tradiționale românești”, „Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării”(patru obiective) și „Ruta satelor cu arhitectură tradițională (cu câte două elemente reprezentative).

Astfel, importanța istorică și culturală deosebit de semnificativă a celor opt repere, precum și aportul rețetelor locale tradiționale la conturarea profilului complex al bucătăriei românești au determinat propunerea de către autoritățile locale – Consiliul Județean Tulcea și unităților administrativ teritoriale din județul nostru – și asociațiile de profil a obiectivelor respective, spre a fi incluse în rutele turistice culturale la nivel național, punând astfel județul nostru la loc de cinste pe harta României din punct de vedere al atracțiilor pentru turiștii din țară și de peste hotare.

Programul „România atractivă” include 12 rute turistice tematice care străbat întreg cuprinsul țării, incluzând 275 de obiective de vizitat care sunt prezentate în platforma multimedia dedicată și care, până în anul 2026, vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică.

Orice informație în acest sens poate fi accesată utilizând platforma multimedia „România atractivă”, prin intermediul website-ului www.romania-atractiva.ro, și aplicația mobilă dedicată, disponibilă gratuit pentru iOS și Android.