Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Județul Tulcea pe podium la naționala olimpiadei de argumentare, dezbatere  și gândire critică „Tinerii dezbat”, ediția 2019 Județul Tulcea pe podium la naționala olimpiadei de argumentare, dezbatere  și gândire critică „Tinerii dezbat”, ediția 2019
În perioada 8-13 iulie a.c. s-a desfășurat la Piatra Neamț etapa națională a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, prilej cu... Județul Tulcea pe podium la naționala olimpiadei de argumentare, dezbatere  și gândire critică „Tinerii dezbat”, ediția 2019

În perioada 8-13 iulie a.c. s-a desfășurat la Piatra Neamț etapa națională a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, prilej cu care elevii Colegiului Dobrobean ”Spiru Haret” Tulcea ne-au făcut mândri de rezultatele obținute.

În competiție strânsă cu alte 43 de echipaje, atât echipajul de la secțiunea ”începători” format din elevii Machedon Marina-Andreea, Stan Petruț și Duțu Adrian-Viorel, cât și echipajul de ”avansați” format din elevii Dumitru Andreea Ștefania, Petrencu Constantin și Stoian Petre au jucat meciurile turneului de dezbateri cu multă pasiune și seriozitate.

Echipajul de la secțiunea ”începători” a ajuns la performanța neașteptată de a juca finala mare a competiției, pe moțiunea ”Acest parlament ar restricționa și mai mult relatările în mass-media a detaliilor referiotare la actele de violență/terorism.”, având ca adversari elevi din județul Teleorman. Un meci jucat cu eleganță, inteligență și pasiune, care le-a adus elevilor spiriști LOCUL II, iar tulcenilor susținători, multă bucurie.

Elevul Petrencu Constantin a câștigat MENȚIUNE la categoria ”Cel mai bun vorbitor al turneului” la secțiunea ”avansați”, titlu câștigat și în ediția de anul trecut a olimpiadei, când a jucat pentru secțiunea ”începători”.

Rezultatele elevilor Colegiului Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea, coordonați de doamnele profesoare Gabriela Baciu (secțiunea ”începători”) și Andreea Mihaela Pîrîu (secțiunea ”avansați”) ne oferă prilej de mândrie și apreciere pentru munca depusă în cadrul liceului, dar și în cadrul cercului de dezbateri din cadrul Palatului Copiilor Tulcea, precum și motiv de a încurja mișcarea de ”debate” în rândul tinerilor tulceni.

Mai multe informații despre acest tip de competiție puteți găsi pe pagina web www.tineriidezbat.ro