Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Judeţul Tulcea, promovat la Târgul de Turism al României Judeţul Tulcea, promovat la Târgul de Turism al României
  La finalul săptămânii trecute, o delegaţie din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea a participat la târgul de turism de la Romexpo (deschis în perioada... Judeţul Tulcea, promovat la Târgul de Turism al României

 

La finalul săptămânii trecute, o delegaţie din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea a participat la târgul de turism de la Romexpo (deschis în perioada 13-16 martie 2014).

 Cei mai mulţi turişti care au discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea s-au arătat interesaţi de Delta Dunării, de traseele turistice din această zonă a României, respectiv de excursiile pe care le-ar putea efectua dacă ar opta pentru un sejur în Nordul Dobrogei.

De asemenea, turiştii, dar şi agenţiile şi-au exprimat interesul faţă de Parcul Naţional Munţii Măcinului şi faţă de oferta turistică din cei mai vechi munţi ai României.

Congres de gastronomie

În ultima zi a târgului, reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea au fost prezenţi la congresul internaţional al tradiţiilor culinare, în cadrul căruia s-a discutat despre gastronomia locală.

În acest context, discuţia s-a axat şi ideea de „ecoturism“ şi despre „slow tourism“, o abordare eficientă a potenţialului din Delta Dunării.

Târgul de Turism al României, organizat de Romexpo de două ori pe an, reuneşte firme de profil din ţară şi de peste hotare. Anul trecut, la acest târg au ajuns peste 500.000 de vizitatori şi au participat peste 4.500 de expozanţi.