LA MĂCIN: LUMEA CERE APĂ, PRIMĂRIA LE PROMITE MICROBUZE ELECTRICE!

Problemele reclamate de măcineni rămân practic fără soluții concrete, răspunsurile venite din partea Primăriei în urma întrebărilor adresate de deputatul Anișoara Radu fiind neconcludente.

În calitate de deputat de Tulcea, am primit la cabinetul parlamentar din Măcin, din partea cetățenilor, o serie de sesizări, probleme legate de comunitate, cea mai importantă fiind legată de furnizarea apei potabile, care este întreruptă în fiecare zi, în medie între 3 şi 5 ore, în ciuda solicitărilor consumatorilor de a nu mai fi întreruptă.
Au fost solicitate oficial răspunsuri la problemele ridicate de măcineni: Care sunt motivele pentru care furnizarea apei potabile se întrerupe zilnic câte 3-5 ore? Care sunt motivele pentru care anumiţi locuitori nu au presiune atunci când curge apa? Ce proiecte de investiţii aveţi în derulare pentru remedierea acestor deficienţe?
Răspunsul Primăriei este unul evaziv, care lasă impresia că autoritățile locale nu se pot impune pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.
„În ceea ce privește alimentarea cu apă cât și distribuția gazelor, vă fac cunoscut faptul că am purtat nenumărate discuții la nivelul conducerii celor două societăți care nu s-au soldat cu un răspuns concret. Cei de la Aquaserv motivează că sunt încă în perioada de implementare și că nu e gata rețeaua nouă, iar cei de la Măcin gaz spun că respectă un contract de delegare semnat prin anii 2007 “se precizează în adresa semnată de viceprimarul Gheorghe Văcaru.
Că tot nu se rezolvă nimic cu apa, conducerea Primăriei le promite în schimb măcinenilor că vor înființa transportul public cu microbuze electrice și piste de biciclete.