LA MULŢI ANI PAUL TOCANIE!

tocaniePaul este omul acela care vine de dimineaţă şi pleacă seara târziu pentru ca alţii să se culturalizeze când au ei chef. De la aranjatul meselor acelea cu instrumente de pictură pentru cei mici până seara târziu când se termină concertul, Paul este acolo.
Oamenii mai vin, mai pleacă, mai uita să treacă, Paul este acolo.
Oricine ştie unde îl găseşti dacă ai treabă, mai ales dacă ai treabă cu un eveniment cultural, el este acolo.
Este unul dintre oamenii fără de care multe s-ar duce naibii, nu ca el ar fi unicul, indispensabil, dar el este acolo, spre deosebire de alţii care se mai plictisesc, mai uita, ne mai luăm cu altele.
Ca toţi oamenii se mai enervează, mai suduie, îi vine să îşi ia lumea în cap, dar important este că rămâne acolo şi la fel de important este ca anumite lucruri se sprijină pe el, ştiind că nu va trăda, că va rămâne un punct de sprijin indiferent de cât de greu îl sugruma şi pe el viaţa.
Paul Tocanie este șeful Secției Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) ‘Gavrilă Simion’ din Tulcea. O titulatură lungă, când de fapt cu el cultura îşi rezolvă mult mai simplu treburile cotidiene printr-o simplă trimitere: „Mergeţi la Paul, la Avramide “.