La ședința Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea: Discuții pe tema salarizării unitare de la nivelul unităților administrativ teritoriale din Tulcea

acorPresedintele Horia Teodorescu,Administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, directorul economic al Consiliului Județean, Nicoleta Anton și șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Consiliului Județean Tulcea au participat, luni, la ședința de lucru a Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, organizată la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea, pe tema salarizării unitare.

„Trebuie să fim conștienți că suntem pe ultima sută de metri, mai avem o săptămână și trebuie să emitem hotărârile de Consiliu Local prin care se stabilesc salariile din familia ocupațională Administrație Publică. Este bine să discutăm aceste aspecte pentru a avea o practică unitară la nivelul județului nostru“, spune Eugen Ion.

Administratorul public al județului nostru a vorbit despre faptul că, în cadrul unei videoconferințe organizată recent, a interpelat și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe această temă.

„Eu sunt de părere că angajații primăriilor din Delta Dunării pot fi asimilați specialiștilor din alte domenii, precum cel de Sănătate. Părerea mea este că cei 20% – spor pentru primăriile din Deltă poate fi acordat, cu respectarea regulii care spune că sporurile nu pot depăși 30% din bugetul afectat salariilor pentru respectiva instituție“, a mai spus Vasile Strat.

Șeful serviciului Resurse Umane din cadrul Consiliului Județean Tulcea a vorbit despre ceea ce urmează în viitorul foarte apropiat: „Va trebui să emiteți hotărâri de Consiliu Local, iar după aceea veți emite dispoziții de reîncadrare pentru toți salariații din familia ocupațională Administrație Publică“, a transmis Constantin Pârciog.