Lansare de carte la Şcoala Gimnazială nr. 12

În seara zilei de 14.11.2012, de Ziua Dobrogei, la Şcoala Gimnazială Nr. 12 din Tulcea, a avut loc o nouă lansare a volumului ,,Tulcea, la 1870 – Adevărata viaţă a lui Nifon Bălăşescu, Ismail Bey şi Charles Hartley” a prof. Ariton C. Nicolae.

A fost un eveniment deosebit deoarece a fost gândit ca o experienţă care a avut menirea de a-i întroduce pe participanţi în atmosfera vremii. Astfel, pe un scenariu scris de doamna profesoară Tatiana Cabuz, un grup de elevi ai şcolii au pus în scenă câteva fragmente din carte interpretând rolurile celor trei personaje: Nifon Bălăşescu, Ismail Bey şi Charles Hartley. Personajele principale au fost întruchipate de elevii Răzvan Iftimie, Alexandru Istrate şi Adrian Chiriac din clasa a VIII-a A. La final, invitaţii au primit câte un exemplar al cărţii cu autograful autorului.

Parteneri în realizarea activităţii au fost doamna Paula Vals de la  S.C. Pro Angelo şi domnul Dan Arhire care a pus la dispoziţia organizatorilor colecţia sa de imagini vechi cu Tulcea, imagini ce au creat atmosfera unică a oraşului de altădată.

La acţiune au participat din partea Inspectoratului Şcolar Tulcea: domnul Inspector Şcolar General, prof. Damian Dumitru, doamnele inspector prof. Liliana Coriu, Zinaida Tărcatu şi Daniela Stănică.

Acţiunea a fost coordonată de  domnişoara profesoară Valentina Stupineanu, directorul adjunct al şcolii, în colaborare cu membrii catedrei de limba şi literatura română şi cu bibliotecarul şcolii.