Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lansare de proiect privind asistența tehnică în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă Delta Dunării Lansare de proiect privind asistența tehnică în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă Delta Dunării
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la lansarea proiectului „Asistență tehnică pentru susținerea acțiunilor ce contribuie la realizarea obiectivelor strategice din cadrul... Lansare de proiect privind asistența tehnică în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă Delta Dunării

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la lansarea proiectului „Asistență tehnică pentru susținerea acțiunilor ce contribuie la realizarea obiectivelor strategice din cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă”, implementat de Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, reprezentată de președintele Ilie Petre și coordonatorul Doina Surcel.

Obiectivul general al proiectului îl constituie susținerea acțiunilor ce contribuie la realizarea obiectivelor pe sectoare prioritare ale Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă, în vederea dezvoltării durabile a teritoriului ITI Delta Dunării

„Ceea ce face ADI ITI Delta Dunării este demn de remarcat. Suntem invidiați foarte mult de alte zone, de alte județe. La început am fost priviți cu foarte multă neîncredere, în sensul că se întrebau ce o să  face noi, la Tulcea, cu 1,2 miliarde euro, că sigur nu vom reuși absorbția acestei sume. Pe măsură ce au început să apară proiectele, a crescut și interesul pentru acest instrument ITI Delta Dunării.

Săptămâna trecută, am avut în vizită la Tulcea pe ambasadorul Elveției, care era foarte bine informat cu privire la ceea ce se întâmplă aici. Știa despre acest instrument și se mira cum am reușit la Tulcea să realizăm acest instrument, să aducem atâția bani. A vizitat și Delta Dunării și a recunoscut că avem nevoie de acești bani și că nu a fost doar un moft al guvernanților și al celor care au susținut acest proiect ITI Delta Dunării.

Suntem conștienți că mai sunt multe lucruri de făcut în acest județ, mai este nevoie de bani și de aceea dorința noastră, a Consiliului Județean Tulcea și a ADI ITI Delta Dunării, este o upgradare și o continuare a acestui instrument pe următorul exercițiu financiar, pentru că ne dorim să aducem mai mulți bani în județul Tulcea.

Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care faceți posibil ca acești bani europeni destinați județului Tulcea să fie absorbiți și vă urez succes în continuare“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.